Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Orbán spune că Ursula von der Leyen vrea să îl „detroneze”

Viktor Orbán spune că Ursula von der Leyen vrea să îl „detroneze”

de Redacția Jurnalul    |   

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a caltalogat dezbaterea controversată din Parlamentul European la care a participat în această săptămână drept o „încercare de crucificare” din partea Uniunii Europene, afirmând că Ursula von der Leyen vrea să îl „detroneze”, potrivit Politico.

„Cei care au venit acolo să dezbată au vrut sângele nostru și nu au vrut deloc o dezbatere pertinentă, ci și-au imaginat o bătaie politică și ne-au atacat”, a declarat liderul populist într-un interviu acordat vineri dimineaţă unui post radio de stat maghiar, lansând o tiradă împotriva principalului său adversar în dezbaterea de miercuri: preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ea l-a criticat pe Orbán în discursul pe care l-a susținut în faţa Parlamentului şi care a urmat imediat după discursul liderului maghiar, reproşându-i acestuia că s-a apropiat de Vladimir Putin, că a permis interferenţe străine din partea Rusiei şi Chinei şi că a dezamăgit poporul maghiar.

„Von der Leyen și liderul Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, și-au anunțat deschis intenția de a detrona guvernul maghiar”, a declarat Orbán. „Faptul că ne aruncă deschis acest lucru în față, că în loc să se ocupe de afacerile europene încearcă să dărâme guvernul unui stat membru și să-l înlocuiască cu altul, tupeul și nerușinarea lor sunt ieșite din comun”, a adăugat el.

Orbán a declarat că principalele două familii politice din UE au identificat deja cu cine vor să îl înlocuiască.

„Socialiștii europeni vor să o delege pe Klára Dobrev (europarlamentar), iar PPE vrea partidul Tisza cu Péter Magyar (tot europarlamentar). Aceasta este coaliția a cărei căsătorie a avut loc sub ochii noștri, oficiată de von der Leyen în rolul ofițerului de stare civilă și Manfred Weber în rolul cavalerului de onoare”, a declarat Orbán.

Magyar, un fost membru al partidului Fidesz, care este acum principalul adversar al lui Orbán, a reacționat la scurt timp după interviu: „Detectorul de minciuni a luminat la fiecare punct al interviului radiofonic al lui Orbán”, a scris Magyar într-o postare pe Facebook.

„Partidul Tisza a spus întotdeauna clar că respinge orice influență externă. Împreună cu milioane de maghiari, vom înlocui guvernul Orbán la el acasă”, a adăugat el.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: Viktor Orban Ursula von der Leyen
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri