Jurnalul.ro Ştiri Externe Volodimir Zelenski consideră inacceptabilă decizia Canadei referitoare la turbinele pentru Nord Stream1

Volodimir Zelenski consideră inacceptabilă decizia Canadei referitoare la turbinele pentru Nord Stream1

Volodimir Zelenski i-a transmis președintelui canadian Justin Trudeau că se opune deciziei acestei țări de a trimite turbinele reparate pentru gazoductul Nord Stream1 înapoi în Germania, scrie AFP.

În cadrul convorbirii telefonice, președintele ucrainean a criticat decizia considerând-o inacceptabilă și spunând că încalcă sancțiunile impuse Rusiei de UE. 

"Ucrainenii nu vor accepta niciodată decizia Canadei cu privire la turbinele Nord Stream. Este o problemă de respectare a sancţiunilor. Dacă acum există o încălcare, nu va trece mult până vor fi şi altele", a spus Zelenski, care a acuzat Rusia de șantaj privind furnizare de gaze naturale către blocul comunitar. 

Totodată, el i-a mulţumit premierului Trudeau pentru sprijinul acordat Ucrainei de autoritățile canadiene. 
Justin Trudeau "a reafirmat sprijinul continuu al Canadei pentru Ucraina în faţa agresiunii militare ruse" și a precizat importanța "menţinerii unei unităţi puternice între aliaţi şi a continuării impunerii de costuri mari Rusiei pentru invazia ilegală şi nejustificată a Ucrainei".

Subiecte în articol: zelenski
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri