Jurnalul.ro Ştiri Observator Wizz Air, British Airways, Azerbaijan Airlines anulează astăzi zborurile spre Israel

Wizz Air, British Airways, Azerbaijan Airlines anulează astăzi zborurile spre Israel

de Redacția Jurnalul    |   

Wizz Air, British Airways și Azerbaijan Airlines au anulat marți zborurile către și de pe Aeroportul Ben Gurion, pe fondul intensificării luptelor dintre Israel și Hezbollah din Liban, relatează Channel 12 News, citat de The Times of Israel.

Site-ul web al aeroportului Ben Gurion arată că toate cele trei companii nu mai efectuează marți zboruri către sau dinspre Israel.

Multe companii aeriene au reluat zborurile doar recent, după ce au suspendat ruta în diferite momente pe parcursul anului, de la atacul devastator al Hamas din 7 octombrie și războiul care a urmat. Altele încă nu zboară din cauza problemelor de siguranță și a avertismentelor de călătorie.

Raidurile aeriene israeliene de amploare care au vizat Hezbollah în sudul Libanului au ucis luni cel puțin 492 de persoane și au rănit alte peste 1.645, a anunțat Beirutul.

Hezbollah a bombardat Israelul cu peste 200 de rachete luni, declanșând sirenele în nordul Israelului, în apropierea metropolei golfului Haifa și până la sud, în unele colonii din Cisiordania, lângă Tel Aviv, provocând unele pagube, dar fără victime majore.

De asemenea, mulți transportatori au renunțat la zborurile spre și dinspre Beirut.

Și EgyptAir a anunțat că își suspendă toate zborurile spre și dinspre Beirut începând de marți „din cauza evenimentelor actuale care se desfășoară în Liban”, potrivit CNN.

Anulările „vor rămâne în vigoare până la stabilizarea situației”, a declarat luni compania aeriană într-un comunicat.

Tot luni, Iordania a anunțat, de asemenea, suspendarea zborurilor către Beirut până la noi ordine.

(sursa: Mediafax)

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri