x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Ce se poate vedea la Salonul Auto de la București

Ce se poate vedea la Salonul Auto de la București

de Tudorel Muşat    |    08 Oct 2021   •   14:08
Ce se poate vedea la Salonul Auto de la București

Cei care posedă un certificat verde de vaccinare și copiii sub 12 ani pot admira la București ultimele premiere din industria auto. Între 7 și 17 octombrie se va desfășura la Romexpo, în Pavilionul B2, Salonul Auto București & Accesorii 2021, cel mai important eveniment auto al anului. Suprafața totală pe care pot fi admirate bijuteriile automobilistice se întinde pe 25.000 mp. În trendul expozițiilor momentului, SAB nu va fi doar o etalare a noilor modele, ci va îmbina salonul cu workshopuri și demonstrații pentru a da mai multă dinamică evenimentului și a-l face mai atractiv.

 

Chiar dacă România se confruntă cu o criză pandemică, bucureștenii sau cei aflați în trecere prin Capitală se pot bucura de 11 zile de spectacol automobilistic. Ieri și-a deschis porțile la Romexpo, în Pavilionul B2,  Salonul Auto București & Accesorii 2021. La Salonul Auto București & Accesorii 2021 puteți descoperi premiere, modele exclusiviste și o parte din noutățile sezonului 2021 – 2022 aparținând brandurilor: BMW, Citroën, Honda, Kia, Isuzu, Mazda, Mercedes-Benz, Opel, Ssang Yong, Suzuki, Toyota, Tesla. 

 

Bestiile

 

Pasionații de supercaruri pot găsi în standul Racebox o secțiune super sport formată dintr-un Monopost de Formula 1, două Monoposturi de Anduranță Radical și peste 12 modele de mașini unicat, care însumează peste 20.000 de cai putere și au o valoare de peste 5 milioane de euro. Printre modelele expuse în standul Racebox se numără: Lamborghini Huracan Performante – 1016 industries 850 HP VFEngineering; Lamborghini Aventador SVJ Ferrari 488 Pista; Porsche 992 GT3 cu FI Exhaust; Porsche 991 GT3 cu FI Exhaust; Porsche 996 Turbo Widebody GT2 Spec; BMW M5 F90; 1000HP AMG E63s; McLaren 570GT 1016 industries Formula 1; Radical SR3 x 2. Noile modele Tesla sunt expuse în standul Autovision. Pe lângă Model 3, TESLA Model Y vor mai putea fi admirate și pipăite Toyota Hilux Double Cab, Toyota Hilux Extended Cab, Toyota Land Cruiser 300, Suzuki Jimny, Suzuki Jimny șenilat. Zona exterioară este rezervată vehiculelor comerciale și rulate. Acolo pot fi găsite mărcile Audi, BMW, Citroën, Ford, Hyundai, Land Rover, Mercedes-Benz, Opel, Renault, Skoda, Volkswagen. Pasionații de a ATV-uri, motociclete și biciclete electrice vor avea ocazia să descopere noile modele ale KTM, Husqvarna, Gasgas, CF Moto. În cadrul standului ATH Moto pot fi văzute și biciclete electrice produse de Fantic. Vizitatorii vor putea câștiga, prin tragere la sorți, și un ATV de ultimă generație, oferit de firma care le expune. Pentru cei fermecați de vechile modele de automobile există o zonă dedicată exclusiv mașinilor de epocă. Oldtimer Studio și Retromobil expun bijuterii refăcute în cele mai mici amănunte cu piese originale și vopseluri care imită culorile de odinioară.

 

Mobilitatea electrică

 

Un spațiu consistent este dedicat  exclusiv mobilității electrice, în cadrul cărora sunt expuse mașini electrice, vehicule electrice, scutere și biciclete electrice, dar și dezvoltatori de stații electrice și tehnologii electrice. În acest an sunt prezente cu precădere și cele mai importante companii din domeniul echipamentelor pentru spălătorii auto, pieselor și accesoriilor auto. Acestea expun cele mai noi tehnologii prezente la Automechanika Frankfurt și în cadrul SAB & Accesorii, fiind reprezentate pe o suprafață interioară și exterioară de peste 7.000 mp. 

 

Demonstrații

 

Weekendurile evenimentului vor fi dedicate demonstrațiilor, fie că vorbim de karturi electrice, mașini electrice, show-uri de drift sau demonstrații de conducere defensivă. Un eveniment special va fi găzduit în weekendul 15-17 octombrie. În cadrul SAB se va desfășura Cursa Campionilor – Cupa SAB & Accesorii 2021, organizată de GT Auto Club Sportiv sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. În ziua de 15 octombrie 2021, Salonul Auto București în parteneriat cu asociația Inițiativa Pasionaților de Autovehicule Rutiere organizează cea de-a II-a ediție a târgului de cariere Bursa Locurilor de Muncă SAB - Ziua Carierei. Evenimentul urmărește o colaborare pe termen lung cu companiile, atât pentru încadrarea forței de muncă specializate, cât și pentru promovarea companiilor și posturilor disponibile ale acestora. Pentru vizitatorii cu suflet mare și grijă pentru semenii lor, va exista, în weekendul 9-10 octombrie, o unitate mobilă a Centrului de Transfuzie Sanguină a Municipiului București în cadrul căreia se poate dona direct plasmă de către cei care îndeplinesc condițiile. Și pentru că nu există distracție pe burta goală, vizitatorii vor avea acces și la o gamă largă de produse caracteristice street food. Salonul este deschis între orele 10.00 și 20.00 de azi până pe 16 octombrie, iar în ultima zi, pe 17 octombrie, până la ora 18.00. Și ca de obicei, vizitatorii care se hotărăsc pe moment pentru unul dintre modele, vor avea ocazia să încheie și un contract de vânzare-cumpărare pentru mașina mult visată. Prețul unui bilet este de 40 de lei, copiii sub 7 ani și persoanele cu dizabilități dispun de gratuite. Accesul în expoziție se face în baza triajului epidemiologic.
 

- 40 de lei, prețul biletului de intrare

- 25.000 mp de spațiu expozițional

-  20.000 de cai, puterea monoposturilor expuse

×