x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Chinezărie cu 4.066 de LED-uri

Chinezărie cu 4.066 de LED-uri

de Tudorel Muşat    |    22 Iul 2022   •   08:15
Chinezărie cu 4.066 de LED-uri

O companie chineză va lansa un bolid electric cu design futurist, care ar avea o autonomie de peste 700 km și un sprint până la sută în 3,8 secunde.

 

Acumulatorul ar urma să aibă o capacitate de 120 kWh. HiPhi Z, deși pare mai mult un concept, va fi un vehicul de serie. Tema futuristă este oferită de caroserie, în care sunt integrate o multitudine de lumini și panouri cu iluminare LED. De fapt, modelul conține 4.066 de LED-uri individuale, care interacționează cu pasagerii, alți șoferi și chiar cu lumea înconjurătoare. Tema futuristă este prezentă și în habitaclu, care conține, la rândul său, lumini ambientale amplasate în zona portierelor și a planșei de bord. Ecranul central este montat pe un suport care poate fi reglat în 8 direcții. Orientarea ecranului poate fi schimbată în modul portret sau landscape.

De asemenea, HiPhi Z vine dotat cu un sistem de inteligență artificială, care poate regla elemente precum temperatura, volumul radio și iluminarea ambientală după preferințele șoferului. Modelul este echipat cu suspensie pneumatică și adaptivă, roți spate viratoare și un sistem semiautonom de conducere. Cel din urmă sistem funcționează cu ajutorul a 34 de senzori și al tehnologiei LiDAR. Mașina se poate parca singură și poate fi inclusiv chemată printr-o aplicație smartphone.

×