x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Concurență acerbă pe piața auto din China. Mercedes ieftinește modelele de lux

Concurență acerbă pe piața auto din China. Mercedes ieftinește modelele de lux

16 Noi 2022   •   17:45
Concurență acerbă pe piața auto din China. Mercedes ieftinește modelele de lux

Compania germană Mercedes-Benz reduce prețurile la două modele de vehicule electrice vândute pe piața chineză. Costurile acestora vor scădea cu circa 33.000 de dolari, scrie Bloomberg.

Modelele din gama EQ vor costa astfel mai puțin iar clienții vor putea primi subvenții, arată constructorul auto pe pagina sa de internet.  Decizia se aplică imediat. 

Prin urmare, modelul EQE a scăzut la 478.000 de yuani de la 528.000 de yuani, în ziua precedentă. Modelul de lux EQS costă astăzi 956.000 de yuani, față de 1,19 milioane de yuani, marți. 

Motivul ieftinirilor se regăsește în vânările scăzute pe piața din China, cu circa 100 de mașini pe lună, din cauza concurenței mari. 

EQS este versiunea electrică a modelului Mercedes S-Class, dotat cu tehnologie de ultimă oră însă dezavantajul este că pasagerii de pe locurile din spate dispun de mai puțin loc. 

Mercedes a vândut circa 8.800 de mașini electrice, printre care și modelele mai ieftine EQA, EQB şi EQC, în China între ianuarie-iulie 2022. Însă producătorul chinez BYD a vândut 220.000 de vehicule electrice doar în luna octombrie.

Și automobilele Tesla s-au ieftinit pe piața asiatică. 

 

×
Subiecte în articol: Mercedes China