x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Hibride, fără sprijinul statului

Hibride, fără sprijinul statului

de Tudorel Muşat    |    27 Apr 2022   •   08:20
Hibride, fără sprijinul statului

Subvențiile pentru mașinile electrice vor fi reduse semnificativ începând din 2023 în Germania. Guvernul german dorește să elimine complet subvențiile pentru mașinile hibride cu încărcare la priză (PHEV) până la sfârșitul acestui an.

 

 În prezent, Germania oferă subvenții de 6.000 de euro clienților care doresc să-și cumpere o mașină electrică nouă. Cei care doresc o mașină hibridă cu încărcare la priză, primesc un bonus de 4.500 de euro din partea statului german. Potrivit Ministerului Economiei din Germania, subvențiile pentru electrice vor fi reduse cu 33% începând din 2023. Astfel, valoarea subvenției va scădea de la 6.000 la 4.000 de euro în 2023. Aceasta va continua să scadă până la 3.000 de euro în 2024 și în 2025. Guvernul german dorește să redirecționeze subvenții noi pentru protejarea climei. „În opinia noastră, mașinile hibride cu încărcare la priză sunt vandabile și nu mai necesită finanțare publică”, a declarat Robert Habeck, ministrul economiei german.

„Dorim să ne concentrăm pe susținerea noastră pentru mașinile electrice și să ne concentrăm și mai mult pe protejarea climei”. Aceste declarații au fost contrazise de Hildegard Muller, șeful grupului de lobby pentru automobile VDA. El a precizat că „mașinile hibride cu încărcare la priză reprezintă mijlocul pentru tranziția către mobilitatea electrică”. Muller a adăugat că eliminarea subvențiilor „va pune în pericol creșterea mobilității electrice și va ignora realitățile consumatorilor în Germania”.

×