x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Lista tuturor modelelor cu probleme din grupul Volkswagen

Lista tuturor modelelor cu probleme din grupul Volkswagen

29 Sep 2015   •   17:07
Lista tuturor modelelor cu probleme din grupul Volkswagen

Informațiile despre cele 11 milioane de vehicule echipate cu motoare diesel EA 189, la care Grupul Volkswagen a trișat, sunt oferite cu picătura, în formă incompletă.

În lipsa unei liste definitive care să însumeze modelele afectate și anii de fabricație ale respectivelor mașini, jurnaliștilor nu le rămâne decât să sintetizeze datele pe care le au și să facă o recapitulare, scrie www.abc.es.


Volkswagen
Cinci milioane de autovehicule ale marcii principale a grupului au fost echipate cu softul care permite falsificarea testelor antipoluare. Constructorul nu a oferit publicui lista completă a gamelor de vehicule afectate, dar conform informațiilor disponibile modelele afectate sunt Golf 6, Passat generația a 7-a și prima generație Tiguan.
Oficialii Volkswagen au oferit asigurări că noile modele de Golf, Passat și Touran îndeplinesc normele Euro 6.


Audi
Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt pentru televiziunea germană N-TV, Audi a admis că 2,1 milioane de mașini au fost echipate cu software-ul respectiv, iar modelele sunt A1, A3, A4, A5, A6, Q3, Q5 și TT, cu motoare turbodiesel de 1,6 și 2 litri.
În cazul Audi nu a fost precizat încă în ce fabrici au fost produse aceste vehicule și nici unde au fost vândute. Se cunoaște însă faptul că ultimele mașini fabricate sunt în conformitate cu legislația europeană.


Skoda
Constructorul Skoda a anunțat ca 1,2 milioane de autovehicule au fost echipate cu dispozitivul care falsifică rezultatele testelor. Modelele afectate sunt Fabia, Roomster, Octavia și Superb, fabricate între 2009 și 2013.


Seat
Fără a specifica modelele sau anii de producție, Seat a informat printr-un comunicat de presă ca au fost vândute 700.000 de vehicule cu motoare diesel EA189, care au avut acest software încorporat. În procente, este vorba despre 6,3% din cele 11 milioane de mașini în întreaga lume.
Conform speculațiilor, modelele afectare ar fi Ibiza, León, Exeo, Altea și Alhambra.


Vehiculele comerciale Volkswagen
Directorul de comunicare al acestei divizii din cadrul grupului Volkswagen a informat presa că 1,8 milioane de autovehicule comercioale au fost echipate cu software-ul care face obiectul acestui scandal. 

×
Subiecte în articol: Volkswagen