x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Porsche devansează Volkswagen și devine cel mai valoros producător auto din Europa

Porsche devansează Volkswagen și devine cel mai valoros producător auto din Europa

06 Oct 2022   •   16:44
Porsche devansează Volkswagen și devine cel mai valoros producător auto din Europa

Porsche a preluat joi prima poziție în topul celor mai valoroși producători de automobile din Europa, depășind fosta companie mamă Volkswagen, în timp ce prețul acțiunilor nou listate ale producătorului de automobile sport a crescut rapid, scrie Reuters.

Deși luni acțiunile Porsche scăzuseră sub prețul de listare, la 81 de euro, în linie cu o scădere mai amplă a piețelor, acestea au crescut la 93 de euro (91,95 dolari) la ora 1023 GMT, ceea ce conferă mărcii de mașini sport o evaluare de piață de 85 de miliarde de euro.

Cotația acțiunilor Porsche și-a recăpătat avântul după ce băncile de investiții implicate în listarea sa la bursă au cumpărat aproape 3,8 milioane de acțiuni pentru 312,8 milioane de euro, în cadrul unei opțiuni menită să sprijine listarea.

Creșterea împinge evaluarea Porsche dincolo de cea a Volkswagen, de 77,7 miliarde de euro. Mercedes-Benz se află pe locul al treilea în topul constructorilor auto europeni, cu o evaluare de 57,2 miliarde de euro, urmat de BMW cu 47,5 miliarde de euro și Stellantis cu 39,7 miliarde de euro.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: porsche Volkswagen