x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Volkswagen intenționează să elimine 2.000 de locuri de muncă

Volkswagen intenționează să elimine 2.000 de locuri de muncă

de Redacția Jurnalul    |    29 Oct 2023   •   07:00
Volkswagen intenționează să elimine 2.000 de locuri de muncă

Volkswagen intenționează să elimine 2.000 de locuri de muncă de la divizia de software Cariad, ca parte a unui plan de restructurare care va include o nouă amânare a mult așteptatei noi arhitecturi software a grupului.

Informația a apărut în revista germană „Manager Magazin”.

Consiliul de administrație a aprobat planul în cadrul reuniunii de miercuri, cu scopul de a pune în aplicare reducerile de personal din 2024 până la sfârșitul anului 2025, precizează revista, care citează directori importanți ai grupului.

O nouă arhitectură software, versiunea 1.2, care va fi implementată pe Audi Q6 etron și Porsche Macan, va fi amânată cu 16-18 săptămâni, potrivit articolului, în timp ce dezvoltarea arhitecturii 2.0, planificată inițial pentru 2025, va fi complet revizuită.

Noua platformă de sisteme scalabile (Ssp), pe care urmau să se bazeze toate modelele viitoare, începând cu noua mașină electrică Trinity, va fi, de asemenea, reelaborată.

Cu toate acestea, planul mai are nevoie de aprobarea comitetului de întreprindere, care a negociat garanții de angajare pentru angajați până la jumătatea anului 2025.

"Nu acceptăm această metodă de reducere generalizată a locurilor de muncă. Nu există nicio informație concretă cu privire la ce posturi vor fi reduse în ceea ce privește structura și sarcinile", a declarat un purtător de cuvânt al comitetului de întreprindere Volkswagen.

Niciun comentariu din partea unui purtător de cuvânt al Cariad, care a precizat însă că directorul general Peter Bosch lucrează din vară la un „plan de transformare cuprinzător” pentru „repoziționarea” companiei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Volkswagen locuri de munca