x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Capsula autonomă

Capsula autonomă

de Tudorel Muşat    |    30 Iun 2023   •   06:45
Capsula autonomă

Se numește Zoox, este autonom și circulă deja pe străzi. Se întâmplă în SUA. Compania deținută de Amazon este prima care implementează un robotaxi complet fără șofer, construit special pentru acest scop, în statul Nevada.

Începând cu 16 iunie, merge pe drumurile publice din acest stat, dar rămâne strict limitat în ceea ce privește destinațiile pe care le poate parcurge. Vehiculul Zoox are voie să parcurgă doar o buclă de o milă în jurul sediului central al companiei din Las Vegas. Acesta va fi restricționat la viteze de până la 56 km/h, iar primii pasageri vor fi toți angajați ai companiei. „Implementarea robotaxiului nostru pe drumuri publice deschise în California și acum în Nevada este un pas mare pentru Zoox”, a declarat Jesse Levinson, cofondator și CTO al Zoox. „Conducerea autonomă în aceste două locații unice, dar la fel de dificile, ne va oferi învățăminte neprețuite pe măsură ce ne perfecționăm tehnologia în vederea pregătirii pentru lansarea comercială”.

Zoox și-a stabilit prima dată prezența în Las Vegas în 2019, când a lansat o flotă de testare a Toyota Highlanders. De atunci, a adunat date, a cartografiat zona și a învățat condițiile unice de conducere ale orașului.

 

×
Subiecte în articol: Zoox capsula autonoma