x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Ardealul are Factorul X

Ardealul are Factorul X

de Cristiana Stamatescu    |    10 Iul 2011   •   21:00
Ardealul are Factorul X

Ardealul a stat la acest sfarsit de sap­ta­mana sub semnul X Factor. Timp de doua zile, X Factor a fost pe buzele tu­turor: concurenti, sus­ti­na­tori ai aces­­tora sau curiosi dornici sa ia parte la cel mai mare show din istoria televi­ziunii din Romania pe care Antena 1 il va lansa in aceasta toam­na, arata un comunicat al postului din Ba­nea­sa. Emotii, energie, voci bune si un pu­blic exceptional, asa poate fi des­cri­sa in doar cateva cuvinte atmosfera de la Cluj, orasul in care la acest sfarsit de saptamana au avut loc auditiile cu juriul X Factor. Altfel spus, rezultatul unei desfasurari de forte cum nu s-a mai vazut in televiziunea din Ro­mania, al unor zile intregi de mun­ca pentru pregatirea fiecarui deta­liu, al alegerii unui juriu carismatic, dar mai ales al energiei debordante de care au dat dovada clujenii.

Peste 1.000 de oameni au venit in fiecare zi a auditiilor sa participe la X Factor. Printre ei, concurenti, sustinatori ai acestora, dar si spectatori dornici sa participe la fenomenul X Factor. Sala Casei de Cultura a Studentilor din Cluj a de­ve­nit neinca-pa­toare pentru ardelenii ga­ta sa stea si in picioare daca este ca­zul, doar pentru a-si putea sustine fa­voritii.

Paula Seling, Mihai Morar si Adrian Sina au cautat timp de doua zile factorul X printre concurentii care au avut dispozitie cateva minute sa le arate ca sunt cei mai buni. Participantii au incercat sa isi stapaneasca emotiile si sa dea tot ce-i mai bun in fa­ta juriului care a avut un ajutor de na­dejde: publicul. Sincer, uneori re­zer­­vat, alteori exuberant, publicul din Cluj s-a ridicat la inaltimea as­tep­ta­rilor organizatorilor si ale celor trei membri ai juriului.

Razvan si Dani au fost si ei alaturi de concurenti, insa de partea cealalta a baricadei. In vreme ce juriul se afla in fata scenei, urmarindu-i atent pe participanti, Razvan si Dani au fost in spatele ei, incercand sa le alunge emo­tiile. Asa cum au declarat in re­pe­tate randuri, ei sunt in acest show cei mai buni prieteni ai concurentilor. La buna desfasurare a auditiilor din Cluj si-a adus aportul nu doar echipa Antenei 1, ci si Consiliul Ju­de­tean Cluj. Auditiile vor continua sap­ta­mana viitoare la Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta, pentru ca pe 23 si 24 iulie, juriul X Factor sa se afle la Iasi. La Bucuresti, audi­ti­ile cu juriul vor avea loc pe 29, 30 iu­lie si 1 si 2 august, la Sala Palatului.

Auditiile cu juriul sunt cea de-a doua etapa a show-ului care a inne­bu­­nit o lume intreaga si pe care, in cu­rand, Antena 1 il va aduce si in Ro­ma­nia. Fara bariere de varsta sau stil, X Factor a rasturnat audientele din intreaga lume, bucurandu-se de o incredibila popularitate in randul telespectatorilor. Pe langa oportunitatea de a-si schimba vietile, de a de­veni cei mai cunoscuti artisti ai mo­men­tului si de a-si face vocea auzita, participantii au si o miza materiala pentru care pot lupta: 200.000 de euro, cel mai mare premiu oferit vreo­da­ta de un show de televiziune din Ro­mania, oferit de Orange.

Formatul X Factor se diferentiaza de alte show-uri din lume prin faptul ca juriul, format din personalitati reprezentative din domeniul muzical, nu doar aleg finalistii, ci ii si in­dru­ma. Pe parcursul emisiunii, ju­riul se transforma din judecatori in ade­va­rati mentori. Asadar, in concurs nu sunt numai cei care canta, ci si re­pu­tatiile membrilor din juriu.

×
Subiecte în articol: muzica x factor