x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Broadcom retrage oferta de 142 miliarde de dolari pentru Qualcomm

Broadcom retrage oferta de 142 miliarde de dolari pentru Qualcomm

14 Mar 2018   •   16:38
Broadcom retrage oferta de 142 miliarde de dolari pentru Qualcomm
Sursa foto: Mike Blake

Broadcom Ltd a anunţat miercuri că şi-a retras oferta de 142 miliarde de dolari pentru achiziţionarea producătorului de chipuri pentru smartphone-uri Qualcomm, la două zile după ce preşedintele Donald Trump a blocat preluarea Qualcomm de către concurentul Broadcom, care are sediul la Singapore, din motive ce ţin de securitate naţională.

 

Anterior, Qualcomm a respins ca insuficientă oferta de preluare lansată de Broadcom, în ceea ce ar fi fost cea mai mare tranzacţie încheiată vreodată în sectorul tehnologiei.

Este pentru a cincea oară când preşedintele SUA blochează o operaţiune de preluare în urma obiecţiilor exprimate de Comisia pentru Investiţii Străine în SUA (CFIUS), care analizează implicaţiile asupra securităţii naţionale care ar apărea în urma preluării unor companii americane de către firme străine.

Miercuri, Broadcom a confirmat că îşi va muta sediul din Singapore în SUA şi va avea în 23 martie o Adunare specială a acţionarilor. Mutarea ar trebui să ajute Broadcom să facă mai uşor achiziţii în America de Nord, nemaifiind sub jurisdicţia Comisiei pentru Investiţii Străine în SUA.

Qualcomm, unul din primii producători de chipuri pentru telefoane mobile, furnizează chipurile de modem utilizate de firme precum Apple, Samsung şi LG pentru ca telefoanele lor să se conecteze la reţelele de date wireless. Dacă va reuşi să preia Qualcom, Broadcom va deveni furnizorul principal de chipuri utilizate în cele aproximativ 1,5 miliarde de smartphone-uri care ar urma să fie vândute la nivel mondial în acest an. AGERPRES

×