x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi FOTO Asa e la altii: Cum va arata o scoala din China!

FOTO Asa e la altii: Cum va arata o scoala din China!

de Simona Haiduc    |    25 Apr 2018   •   14:51
FOTO Asa e la altii: Cum va arata o scoala din China!
Sursa foto: Zaha Hadid Architects

De departe, pare un complex de bungalouri. Dar nu, este proiectul unei scoli primare cu internat, institutie de invatamant gandita si conceputa de specialistii celebrului cabinet Zaha Hadid Architects. Ansamblul va fi construit intr-o zona rurala din China, urmand sa fie folosite materiale traditionale si robotica pentru reducerea costurilor.

 

Viitoarea scoala primara din Lushan, o zona rurala din sud-estul Chinei, are aspectul unui oras de vacanta. Desenata de cabinetul Zaha Hadid, care si-a continuat activitatea dupa decesul renumitei arhitecte anglo-iraniene care-i poarta numele, institutia va gazdui circa 120 de copii din 12 sate din regiune.

Inconjurat de un superb peisaj, cu rauri, lacuri si munti, acest campus se prezinta ca un ansamblu de cladiri semicilindrice, cu deschideri ample spre natura.

Fiecare dintre structurile componente vor adaposti sali de clasa, dormitoare, sali de mese, dar si spatii pentru servicii anexe. Totul este prevazut pentru a profita din plin de spatiile exterioare, cu zone de studiu in aer liber, terenuri de sport.

Pentru a reduce costurile de constructie, cilindrii vor fi produsi la fata locului, cu ajutorul unor forme din spuma speciala, decupate cu laserul si injectate, ulterior, de roboti, cu beton.

×
Subiecte în articol: scoala China arhitectura zaha hadid roboti