x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 12 milioane de euro de la Borbely, pentru piste de biciclete. Vezi cât dă Udrea pe studierea "drumurilor verzi"

12 milioane de euro de la Borbely, pentru piste de biciclete. Vezi cât dă Udrea pe studierea "drumurilor verzi"

de Elena Stan    |    05 Iul 2011   •   21:00
12 milioane de euro de la Borbely, pentru piste de biciclete. Vezi cât dă Udrea pe studierea "drumurilor verzi"

Laszlo Borbely, mi­nis­trul Mediului si Padurilor, a alocat un buget de 50 mi­lioane de lei (12 mi­lioane de euro) pentru programul 'Piste pentru biciclisti'. 'In ceea ce priveste un nou program – Piste pentru biciclisti –, acesta va avea o sesiune deschisa de proiecte in perioada 20 iulie - 20 august si se va adresa autoritatilor locale. Bugetul alocat programului este de 50 de mi­lioane de lei si prevede realizarea de piste pentru biciclisti, atat pe amplasamente noi, cat si pe amplasamente deja existente, cu o singura banda', a declarat Laszlo Borbely.

Avand in vedere lucrarile de mantuiala prin care s-au realizat pistele pentru biciclisti in Capitala, Borbely a admis ca 'este loc de mai bine' si ca pe viitor va fi acordata mai multa importanta calitatii lucrarilor. 'E loc de mai bine si in Bucuresti si in alte orase. In Ghidul programului (Piste pentru biciclisti – n.r.) apar aspecte tehnice legate de derularea proiectelor', a subliniat mi­nistrul. Potrivit lui Borbely, fiecare autoritate locala poate primi buget pentru un singur proiect, valoarea maxima fiind de 2,5 milioane de lei pentru orase (echivalent cu realizarea a maximum 12 km de pista) si de 1,5 mi­lioane lei pentru comune (maximum opt km de pista).

Un program asemanator va fi implementat si de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), condus de Elena Udrea (foto). Potrivit unui anunt publicat pe SEAP, MDRT achizitioneaza Servicii de expertiza tehnica in vederea elaborarii si implementarii proiectului pilot 'Greenways along the Danube' ('Drumuri verzi de-a lungul Dunarii'). Valoarea estimativa a contractului fara TVA este de circa 66.000 de euro. Prin acest proiect vor fi identificate teritoriile de-a lungul Dunarii, rutele multifunctionale pentru transport ne-motorizate. Principalii utilizatori ai drumurilor verzi sunt persoane care calatoresc cu bicicleta, cu caruciorul, cu skatebord-ul precum si turistilor care merg pe jos.

×