x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 2011, anul dezastrelor care au costat 370 de miliarde de dolari

2011, anul dezastrelor care au costat 370 de miliarde de dolari

28 Mar 2012   •   08:29
2011, anul dezastrelor care au costat 370 de miliarde de dolari

Lovita de recesiune, economia globala s-a confruntat, anul trecut, si cu pierderi-record cauzate de dezastrele naturale.

Astfel, conform calculelor companiei elvetiene de reasigurare Swiss Re, dezastrele de anul trecut, precum cutremurul din Japonia si inundatiile din Australia si Thailanda, au provocat pagube economice de 370 miliarde de dolari.

Swiss Re sustine ca pierderile industriei asigurarilor au ajuns la 116 miliarde de dolari, aproape de un nou record istoric si de doua ori mai mult decat in 2010, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Cifra avansata de Swiss Re este cu 11 miliarde de dolari mai mare decat cea calculata de grupul german Munich Re, cea mai mare companie de reasigurare din lume.

Cel mai greu an pentru industria asigurarilor a fost 2005, cu pagube de 123 miliarde de dolari cauzate in principal de uraganul Katrina, care a devastat New Orleans.

Cutremurul care a avut loc in martie 2011 in Japonia, urmat de un val tsunami devastator, a provocat peste 19.000 de morti si a generat mai mult de jumatate din pierderea economica inregistrata anul trecut din cauza dezastrelor naturale.

Swiss Re estimeaza ca dezastrul a cauzat pagube economice de 35 miliarde de dolari, insa industria asigurarilor va suporta doar 17% din aceste pierderi, pe fondul gradului redus de asigurare din Japonia.

Companiile de asigurare vor suporta insa 80% din costurile economice ale cutremurului din Noua Zeelanda, care a provocat pagube de 12 miliarde de dolari, potrivit Swiss Re.

Inundatiile din Thailanda au provocat o pierdere de 12 miliarde de dolari pentru industria asigurarilor, cea mai mare inregistrata vreodata in urma unui astfel de incident.

×
Subiecte în articol: dezastre 2011 370 miliarde dolari