x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CGM-UGSR promite dezvăluiri despre jefuirea patrimoniului UGSR

CGM-UGSR promite dezvăluiri despre jefuirea patrimoniului UGSR

de Adrian Stoica    |    27 Noi 2017   •   14:13
CGM-UGSR promite dezvăluiri despre jefuirea patrimoniului UGSR

Confederației Generale a Muncii-Uniunea Generală a Sindicatelor din România (CGM-UGSR) va începe o campanie de dezvăluiri privind situaţia patrimoniului mişcării sindicale preluat, ilegal, imediat după 1989 de către noile confederaţii sindicale apărute. Săptămânal, CGM-UGSR va face publice cazuri concrete care să demonstreze modul în care a fost jefuit patrimoniul UGSR, se precizează într-un comunicat al CGM-UGSR.

 

„Săptămânal, în ziua de miercuri, vom publica documente care să demonstreze modul în care a fost distrusă o mare parte din acest patrimoniu, pe site-ul www.cgm-ugsr.ro, dar și prin intermediul comunicatelor de presă. Suntem în posesia multor documente care ne susțin afirmațiile acuzatoare la adresa liderilor din anul 1990, continuate de urmaşii lor, dar și la adresa altor persoane implicate în preluarea ilegală și distrugerea unei mari părți a patrimoniului UGSR”, se arată într-un comunicat de presă semnat de preşedintele CGM-UGSR, Dragoş Frumosu.

Un patrimoniu impresionant

Pentru exemplificare, comunicatul cuprinde şi o listă a  „patrimoniului împărțit, ca la piață, în 1991 între Victor Ciorbea ( pe atunci liderul CNSLR), Bogdan Hossu (pe atunci liderul CNS Cartel Alfa) și Miron Mitrea (pe atunci liderul CSI Frăția)”, dar şi despre alţi lideri sindicali care au avut de câştigat de pe urma preluării patrimoniului. Potrivit listei ataşate, baza turistică preluată în 1990 şi împărţită ulterior între liderii sindicali amintiţi era formată din zeci de vile şi hoteluri. De asemenea, au mai fost împărţite circa trei miliarde de lei şi peste două milioane de dolari la valoarea din 1990.

“Nu înțelegem de ce dacă s-au autointitulat continuatorii UGSR și moștenitorii patrimoniului, aproape nimeni nu cunoaşte destinaţia profitului „scurs” prin SC SINDROMANIA. Lăsând la o parte hotelurile transformate în ruine, multe din cele care mai există sunt într-o stare deplorabilă, investiţiile în ele oprindu-se la nivelul anului 1990”, mai scrie în comunicatul citat. CGM-UGSR susţine că încercările sale de a face lumină în acest caz  se loveşte încă de indiferenţa instituţiilor statului care nu au acţionat pentru aflarea adevărului, permiţând astfel gestionarea frauduloasă a acestui patrimoniu.

Această imagine a devenit emblema staţiunile Vidra şi Voineasa după ce baza turistică de aici a fost preluată de CNSLR

×
Subiecte în articol: patrimoniul ugsr