x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie (P) Combina TRION se potrivește oricărei ferme

(P) Combina TRION se potrivește oricărei ferme

de Diana Scarlat    |    25 Noi 2021   •   08:00
(P) Combina TRION se potrivește oricărei ferme

CLAAS a lansat, pe 5 august 2021, 20 de noi combine de recoltat, seria TRION. Acest model este noul punct de referință pentru clasa medie a combinelor de recoltat din Harsewinkel. CLAAS a mai făcut, astfel, un pas important în inițiativa sa cu privire la modelele de combine de recoltat, care a început în 2019. Acest lucru înseamnă reînnoirea a aproape întregii game de combine de recoltat a companiei, în doar doi ani. Această gamă de utilaje oferă o multitudine de variante și caracteristici nemaiîntâlnite în această clasă de combine. Noile modele sunt concentrate pe îndeplinirea celor mai înalte cerințe de performanță

 

TRION reprezintă un nou reper în evoluția combinei de recoltat CLAAS și stabilește noi standarde în clasa de performanță a combinelor de dimensiunimedii. A fost inițiat ca urmare a numeroaselor discuții aprofundate cu clienții, dezvoltat îndeaproape cu fermieri, furnizori de servicii și distribuitori din regiunile agricole cheie ale lumii, perfecționat cu expertiza inginerilor de cercetare și dezvoltare CLAAS. Sfera de cuprindere unică a gamei de modele și caracteristici face posibilă îndeplinirea tuturor cerințelor clienților. TRION este potrivit pentru fiecare piață - fie în Europa, America de Nord sau Africa de Sud - și este destinat segmentelor de clienți care variază de la ferme tradiționale de familie la fermele mari, orientate spre performanță și furnizorii de servicii, care necesită tehnologie superioară. Fie că este vorba de îndeplinirea cerințelor fermelor cu o suprafață de 200 de hectare sau a fermelor cu o suprafață anuală combinată de 1.000 de hectare; indiferent dacă recoltele sunt de grâu, rapiță, porumb, soia sau orez; indiferent dacă terenul este deluros sau perfect plan, obiectivul este de a oferi eficiență maximă de treierat și operare ușoară, într-o combinație orientată către client pentru fiecare fermă și orice condiții.

 

Două concepte de separare, trei serii de modele

 

Gama largă de utilaje cu roți, modelele TERRA TRAC și MONTANA, completată de un portofoliu extins de combinații de hedere, permit fiecărei ferme - indiferent de profilul său operațional - să facă alegerea corectă, fără compromisuri. „Datorită varietății fără precedent a utilajelor care alcătuiesc noua serie de trei modele TRION, CLAAS poate acoperi segmentul de la 258 CP cu cinci scuturători până la combine de recoltat hibride de 435 CP cu rotor dublu. Cele 20 de modele noi dispun de multe sisteme de asistență de ultimă generație, oferă un nivel foarte ridicat de confort la conducere și ușurință în utilizare și sunt extrem de eficiente”, explică reprezentanții companiei. Pe lângă faptul că aduc o nouă gamă largă de soluții de separare în clasa de performanță pe care o acoperă, toate seriile de modele pot fi echipate cu cele mai noi caracteristici. Portofoliul include acum nu doar șase versiuni cu șenile TERRA TRAC, ci și alte șase utilaje cu compensare a pantei laterale MONTANA. În plus, toate modelele TRION sunt echipate cu o nouă cabină premium. „Reflectând spectrul vast de configurații posibile, care se extinde până la combine de recoltat de înaltă tehnologie și numeroasele aplicații diferite pentru care este potrivită noua gamă, motto-ul „Fits your farm” (Se potrivește fermei tale) al modelului TRION nu ar putea fi mai potrivit”, mai explică reprezentanții companiei. 

 

Motoare noi, eficiență garantată

 

Noile combine au caracteristici tehnice speciale, care ajută la economisirea resurselor și la optimizarea producției. Împrăștietorul radial disponibil pentru lățimi mari de lucru împrăștie paiele și pleava în mod fiabil și uniform pe toată lățimea de lucru. Reglarea automată a direcției de descărcare, care poate fi specificată atât pentru împrăștietorul standard, cât și pentru împrăștietorul radial, corectează automat direcția de descărcare în conformitate cu nivelul de sensibilitate setat pentru a compensa în condiții de vânt puternic și teren înclinat și pentru a menține o distribuție uniformă. Toate cele patru serii de modele TRION sunt acționate de ultima generație de motoare cu șase cilindri Cummins: seria TRION 500, precum și TRION 640 sunt echipate cu motorul Cummins B6.7, care îndeplinește standardul Stage V și are o capacitate cilindrică de 6,7 l, în timp ce seriile TRION 650, TRION 660 și TRION 700 sunt acționate de motoarele Cummins L9, Stage V, cu o capacitate cilindrică 8,9 l. Turația nominală a motorului cu injecție common-rail este de doar 1.900 rpm, cu o deplasare rutieră silențioasă și economie de carburant la 1.650 rpm. Mai mult, toate motoarele sunt echipate cu sistemul de adaptare automată a puterii DYNAMIC POWER. Dacă nu este necesară o funcționare a motorului la putere maximă, de exemplu, pentru depunerea materialului pentru brazdă, unitatea de comandă a motorului reduce puterea - și, prin urmare, cantitatea de carburant diesel injectat – la nivelul necesar. „Acest sistem de control inteligent este capabil să reducă până la 10% din costurile de carburant. Adăugați la aceasta efectul turațiilor reduse ale motorului și este clar că, și din punct de vedere al eficienței, modelele TRION sunt tot ceea ce ne-am putea aștepta de la combinele de recoltat CLAAS”, mai explică reprezentanții companiei.

 

Buncăr de boabe de 12.000 l,cu o rată de descărcare de 130 l/s

 

Debitele ridicate necesită performanțe pe măsură, atunci când vine vorba de descărcare - și, de asemenea, buncăre mari de boabe. Capacitățile buncărelor de boabe de 8.000, 9.000, 10.500, 11.000 sau 12.000 litri variază în funcție de model și versiune. Viteza de descărcare variază de la 90 la 130 l/s. Unghiul mare de pivotare, de 105 grade, al tubului de descărcare permite operatorului să aibă o vedere excelentă asupra canalului în timpul descărcării. Disponibilă ca opțiune, PROFI CAM oferă o vedere directă, cu unghi larg spre remorcă sau autovehiculul de transport și astfel îi permite operatorului să gestioneze procesul de descărcare cu o anticipare și o precizie și mai mari. Un canal opțional pivotant, care poate fi reglat prin intermediul manetei multifuncționale CMOTION face posibilă descărcarea extrem de precisă, chiar și în timpul deplasării.

 

Șase versiuni MONTANA și TERRA TRAC

 

Disponibilitatea modelelor cu compensare a pantelor laterale MONTANA și sistem de șenile TERRA TRAC este mai mare decât niciodată pentru seria TRION. Șasiul utilajelor TRION MONTANA este capabil să compenseze pante laterale cu o înclinare de până la 18% și pante longitudinale cu o înclinare de până la 6%. În plus, utilajele TRION MONTANA au tracțiune integrală POWER TRAC, AUTO SLOPE pentru a gestiona performanțele de curățare pe pante și un diferențial blocabil opțional, care poate fi acționat electric pentru roțile din față. Pentru toate tipurile de transmisie există două trepte pentru fiecare dintre cele două intervale de turații. Modelele TRION pot fi combinate cu un număr mare de echipamente frontale CLAAS. Un alt punct culminant al seriei TRION este noua cabină, care oferă mai mult spațiu - în special pentru cap și pentru picioare -și poate fi echipată cu un scaun, opțional îmbrăcat în piele, care se rotește la 30 de grade pe ambele părți, pentru o poziție de ședere optimă în orice moment. Suporturile opționale pentru picioare permit operatorului o serie de poziții relaxante pentru lucru. Un parbriz mai mare și geamurile laterale cu montanți A mai înguști oferă o vizibilitate excelentă asupra echipamentului frontal și a împrejurimilor. Terminalul CEBIS de 12 inchi cu ecran HD de înaltă rezoluție și contrast ridicat asigură o lizibilitate remarcabilă în toate condițiile de lumină și oferă trei zone de afișare principale, care pot fi reglate individual. CEMOS DIALOG și CEMOS AUTOMATIC sunt acum integrate în CEBIS. Terminalul poate fi operat prin intermediul ecranului tactil și al butoanelor rotative.

 

Seria TRION de ultimă generație cuprinde nu numai utilaje cu 5 și 6 scuturători, ci și combine de recoltat hibride, cu rotori simpli sau dubli. Sunt disponibile,
de asemenea, mai multe versiuni TERRA TRAC și MONTANA.

 

Sistemele de asistență CEMOS îndeplinesc cerințele individuale. Toate modelele TRION pot fi echipate, după cum este necesar, cu diferite sisteme automate și de asistență pentru operator din gamele CEMOS AUTOMATIC și CEMOS DIALOG, care nu numai că îmbunătățesc performanța, ci și optimizează eficiența și calitatea treieratului, reducând, în același timp, volumul de muncă al operatorului.

×
Subiecte în articol: Diana Scarlat