Tot mai multe locuințe din România sunt conectate la rețeaua de gaze naturale, inclusiv pentru partea de încălzire. Dacă pentru aragaz consumul de gaze naturale este foarte mic în mod normal, cu totul stau lucrurile când ne referim la partea de apă caldă și căldură. La acest capitol, o centrală termică pe gaze, fie ea și în condensare (varianta recomandată), poate determina un consum însemnat în lunile de iarnă.
Cu cât mai mare este locuința, cu atât mai mare va fi și consumul de gaze naturale necesare pentru încălzire. Evident, totul depinde de mai mulți factori - temperaturile de afară (cât de blandă sau nu este iarna), modalitatea de izolare a locuinței, numărul de pereți exteriori, situarea la parter / ultimul etaj etc.
Este foarte relevant așadar prețul la gaze naturale, prețul plătit către furnizorul de gaz. Vestea bună este că, de ceva timp, în România avem piață liberă pe plan energetic, mai exact consumatorii casnici își pot alege furnizorii de energie - de gaze naturale și chiar de electricitate, la fel cum aleg furnizorii de telefonie mobilă, cablu TV sau internet.
Te intereseaza o oferta cu cel mai bun pret gaze naturale, indiferent in ce localitate din Romania se situeaza punctul de consum? Primul pas este sa vezi online oferte și prețuri, să folosești chiar un calculator de ofertă gaze naturale pentru consumatori casnici. Pentru locuința ta, poți alege prețul cel mai avantajos - cu sau fără abonament zilnic. În ofertele generate automat prin calculator se estimează prețul în scenariul ales.
Elemente importante în procesul de alegere a furnizorului de gaze naturale
Atenție, alege un furnizor de gaze naturale care garantează un anumit preț pe o perioadă de timp. Cel mai probabil, și ulterior vei avea un preț foarte avantajos, în condițiile pieței de la acel moment (poate fi chiar un preț mai mic!). Dacă noul preț, peste 6 sau 12 luni, nu îți mai convine, poți din nou să cauți un alt furnizor de gaze naturale, dacă este cazul. Trecerea de la o companie la alta se face simplu, online, doar semnând anumite documente și trimițând documentația via web. Astfel, alegi oferta cea mai avantajoasă pentru tine fără drumuri, fără timp pierdut, fără stres.
Când compari ofertele mai multor furnizori de gaze naturale, acordă atenție maximă detaliilor. În primul rând, verifică termenii comparației - prețuri cu sau fără tarife reglementate incluse (costuri de transport etc.), prețuri cu sau fără TVA. Astfel, vei decide fără să greșești care este cea mai bună ofertă pentru tine. Similar, se poate proceda și pentru a identifica cea mai bună ofertă la furnizarea de energie electrică.
Nu uita că o ofertă avantajoasă înseamnă, dincolo de preț, disponibilitatea unei platforme de tip cont client, unde să poți introduce index, să poți plăti facturi online, să poți vedea consumul din lunile trecute, facturile și prețurile. Comunicarea este de asemenea importantă - asigură-te că ai acces rapid la mijloace de a intra în contact cu furnizorul tău, oricând dorești.