x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie De ce este mai bine sa inchiriezi o masina cu asigurare totala decat cu garantie?

De ce este mai bine sa inchiriezi o masina cu asigurare totala decat cu garantie?

10 Aug 2023   •   12:30
De ce este mai bine sa inchiriezi o masina cu asigurare totala decat cu garantie?

In general, sa inchiriezi o masina cu asigurare totala (numita si asigurare completa sau asigurare all-inclusive) in loc sa folosesti o optiune de garantie sau depozit, poate avea cateva avantaje semnificative.

Ce este asigurarea totala? Asigurarea totala, cunoscuta si ca Super Collision Damage Waiver (SCDW), este o optiune de asigurare oferita de companiile de inchiriere auto pentru a acoperi daunele si avarierea masinii inchiriate intr-un mod mai extins. Aceasta asigurare iti ofera o acoperire suplimentara fata de asigurarea standard de raspundere civila si asigurarea CDW (Collision Damage Waiver).

 

SCDW acopera o gama mai larga de situatii decat asigurarea CDW. Poate include acoperire pentru daunele cauzate de coliziuni, avarii, furt, vandalizare, pagubele cauzate de animale sau situatii de forta majora.

 

Iata cateva motive pentru care ar putea fi o optiune mai buna sa inchiriezi o masina cu asigurare totala:

 

Pace mentala si siguranta financiara: O asigurare totala iti ofera o protectie mai larga in cazul accidentelor sau avarierilor masinii. Astfel, nu va trebui sa iti faci griji in legatura cu costurile imprevizibile legate de reparatii sau daune.

 

Economie in caz de evenimente neasteptate: In cazul in care masina sufera avarii sau este implicata intr-un accident, costurile pot fi considerabile. Avand o asigurare totala, vei economisi sume semnificative de bani, intrucat vei plati doar o suma fixa sau o deducere mai mica in caz de daune.

 

Experienta fara stres: Inchirierea masinii cu asigurare totala poate transforma experienta intr-una lipsita de stres. Nu trebuie sa fii ingrijorat ca orice zgarietura sau dauna minora va duce la costuri suplimentare sau negocieri neplacute la returnarea masinii.

 

Flexibilitate: Optand pentru asigurare totala, esti mai putin legat de restrictiile si cerintele depozitului sau a garantiei. Nu trebuie sa blochezi o suma mare de bani in depozit si nu trebuie sa iti faci griji ca vei primi inapoi intreaga suma dupa returnarea masinii.

 

Acoperire extinsa: Asigurarile totale pot include, in functie de polita, si alte aspecte precum asigurarea pentru terti, asigurarea de sanatate pentru pasageri sau asigurare de protectie personala. Acest lucru iti poate oferi o protectie mai ampla in diferite situatii.

 

Economie de timp si energie: Procesul de inchiriere si returnare a masinii poate fi mai rapid si mai simplu, deoarece nu trebuie sa astepti verificarea detaliata a masinii si a posibilelor daune la returnare.

 

Cand are rentabilitate asigurarea totala in domeniul de inchirieri auto?

 

Decizia de a achizitiona asigurarea totala in domeniul inchirierilor auto in Bucuresti depinde de mai multi factori, inclusiv de tipul de calatorie si costul asigurarii in raport cu pretul inchirierii. Iata cateva situatii in care asigurarea totala ar putea fi mai rentabila decat garantia standard care se cere la semnarea contractului de rent a car:

 

Calatorii pe termen lung sau in locuri riscante: Daca planuiesti sa inchiriezi o masina pentru o perioada mai lunga de timp sau calatoresti in zone cu infrastructura precara, sosele dificile sau in conditii meteo imprevizibile, asigurarea totala poate fi mai rentabila. Aceste conditii cresc riscul de avarii sau daune.

 

Sofer fara experienta: Daca soferul este neexperimentat sau nu are experienta cu condusul in conditii speciale (de exemplu, pe drumuri de munte sau in conditii de iarna), asigurarea totala poate oferi o protectie aditionala in cazul unor situatii neprevazute.

 

Masini de inchiriat scumpe sau de lux: In cazul in care inchiriezi o masina mai scumpa sau de lux, costul reparatiilor sau inlocuirii pieselor poate fi mai ridicat. Asigurarea totala ar putea oferi o protectie mai buna in astfel de situatii.

 

Evitarea riscului financiar: Daca nu doresti sa risti sa platesti o suma semnificativa in caz de daune sau avarii, asigurarea totala poate fi o alegere potrivita pentru tine. Acest lucru poate fi mai important daca bugetul tau este limitat sau daca nu ai economii disponibile pentru astfel de situatii.

 

Calatorii de grup sau cu familii: In cazul calatoriilor de grup sau cu familia, pot exista mai multe persoane care conduc masina. Acest lucru creste riscul de accidente sau daune, ceea ce face ca asigurarea totala sa fie o optiune mai atractiva.

 

Trebuie sa compari costul asigurarii totale cu riscurile potentiale si cu pretul inchirierii pentru a decide daca este rentabil pentru tine in situatia ta specifica. Cu toate acestea, este important sa citesti cu atentie termenii si conditiile asigurarii totale, pentru a intelege exact ce acopera si ce nu. Costul unei asigurari totale poate fi mai ridicat decat al unei garantii, asa ca asigura-te ca evaluezi atent optiunile si necesitatile tale inainte de a lua o decizie.

×
Subiecte în articol: asigurare totală