x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Drum naţional modernizat cu 4 milioane de euro kilometrul

Drum naţional modernizat cu 4 milioane de euro kilometrul

de Elena Stan    |    28 Noi 2010   •   21:01

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România va plăti peste 180 milioane de lei (circa 43 milioane de euro) pentru modernizarea a 11,5 kilometri din DN 5, Bucureşti- Adunaţii Copăceni. Astfel, pentru modernizarea unui kilometru de drum naţional, compania va plăti în jur de 4 milioane de euro.

În acest sens, CNADNR va organiza o licitaţie anul viitor. Termenul-limită de depunere a ofertelor este 18 ianuarie 2011, urmând ca ofertele să fie deschise la data de 19 ianuarie 2011.  Finanţarea va fi asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Firmele interesate trebuie să îndeplinească mai multe criterii. Astfel, firma interesată trebuie să fi avut cel puţin un contract având ca obiect lucrări de construcţie nouă şi/sau reabilitare şi/sau modernizare şi/sau lărgire de drum naţional şi/sau drum expres şi/sau autostradă executat în ultimii cinci ani*, în care participarea ofertantului la contract a fost de minimum 84.000.000 lei fără TVA, potrivit anunţului publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), sau cel mult trei contracte având ca obiect lucări de construcţie nouă şi/sau reabilitare şi/sau modernizare şi/sau lărgire de drum naţional şi/sau drum expres şi/sau autostradă executate în ultimii cinci ani*, în care participarea ofertantului, cumulat pentru cele trei contracte, a fost de minimum 130.000.000 lei fără TVA.

Ofertantul trebuie să demonstreze că a executat lucrări de construcţie nouă/reabilitări/modernizări de poduri şi/sau pasaje şi/sau viaducte aferente drumurilor naţionale şi/sau drumurilor expres şi/sau autostrăzilor în ultimii cinci ani* în valoare totală de minimum 6.000.000 lei fără TVA. Ofertantul are drept de folosinţă sau deţine staţie/staţii de asfalt având capacitatea totală de minimum 200 tone/oră, care poate/pot fi disponibilizate pentru acest contract. Ofertantul a pus în operă în ultimii cinci ani mixturi asfaltice pe autostrăzi şi/sau drumuri naţionale şi/sau drumuri expres în cantităţi de minimum:
a) 180.000 mp – strat de uzură tip MASF 16
b) 26.000 tone – strat de legătură tip BAD 25
c) 55.000 tone – strat de bază tip AB2. Ofertantul are drept de folosinţă sau deţine laborator autorizat (de minimum gradul II) cu profile corespunzătoare (G.T.F; M.B.M; B.Ba.Bp; A.N.C.F.D; M.D; D.) pentru lucrările de autostrăzi şi/sau drumuri naţionale şi/sau drumuri expres.

×