x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gerontologia și longevitatea priorități ale cercetătorilor care participă în acest an le EUROINVENT

Gerontologia și longevitatea priorități ale cercetătorilor care participă în acest an le EUROINVENT

24 Feb 2022   •   16:09
Gerontologia și longevitatea priorități ale cercetătorilor care participă în acest an le EUROINVENT

Cercetătorii și inventatorii din întreaga lume se pregătesc pentru o nouă ediție a celui mai mare salon de invenții din Europa de Est, EUROINVENT. Evenimentul a ajuns la cea de-a XIV-a ediție și va avea loc în format hibrid, în perioada 26-28 mai.

În acest an, Marele Premiu Științific EUROINVENT, în valoare de 10.000 de lei, va fi oferit unui proiect de cercetare din domeniul gerontologiei și longevității.

”Deceniul 2021-2030 a fost declarat, de către Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Sănătății, deceniul pentru o îmbătrânire sănătoasă, longevitate și creșterea speranței de viață. De aceea, în ultimii ani, gerontologia a devenit ținta comunității științifice din întreaga lume. Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu se alătură acestui demers și va oferi Marele Premiu Științific EUROINVENT 2022 unui proiect din domeniul gerontologiei și longevității”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific.

Scopul concursului inițiat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în cadrul Euroinvent, îl reprezintă identificarea și susținerea unei idei inovatoare din domeniul gerontologiei, longevității, biologiei moleculare și bioingineriei medicale. Proiectul urmărește încurajarea cercetării și inovării din domeniul longevității, care ar putea contribui la creșterea speranței de viață și încetinirea procesului de îmbătrânire.

×
Subiecte în articol: EUROINVENT 2022