x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Grupul bancar CIT, aproape de a se preda creditorilor

Grupul bancar CIT, aproape de a se preda creditorilor

30 Sep 2009   •   00:00

CIT Group Inc este aproape de definitiva un plan prin care compania va ajunge în mâinile creditorilor şi deţinătorilor de obligaţiuni, au spus două surse citate de Reuters.



CIT pregateşte un plan prin care să se elimine 40% din datoriile de 30 de miliarde de dolari ale sale, potrivit surselor care au solicitat anonimatul deoarece nu sunt autorizate să facă publice informaţiile despre afacere. Planul va da detinatorilor de bonduri noi datorii securizate cu active ale CIT, ca si, aproape toate acţiunile companiei, spune o sursa.

Daca deţinătorii de obligaţiuni nu sunt de acord în număr suficient de mulţi, compania se va restructura în tribunalul de falimente, a spus sursa. Aceasta ar putea fi unul dintre cele mai mari falimente din istoria SUA. O a doua sursa spune că deşi o parte din creditori sunt de acord, majoritatea nu vrea.

Deşi CIT a primit 2,3 miliarde de dolari în decembrie din programul de 700 de miliarde de dolari de ajutorare a economiei americane, autorităţile federale nu au mai vrut să dea alte fonduri. Deja deţinerea plătitorilor americani de taxe va fi ştearsă dacă CIT intră în faliment. Ar putea fi salvată dacă oferta de schimb de acţiuni contra datorii va fi acceptată, a completat prima sursă. Autorităţile de reglementare au fost înştiinţate de plan.

Banca este cel mai mare creditor pentru întreprinderile mici şi mijlocii, unde are un milion de firme clienţi, din care 300.000 din retail. CIT trebuie să vină până pe 1 octombrie cu un plan de restructurare pentru creditori.

×
Subiecte în articol: economic bănci obligatiuni creditori