x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul, renovat fără licitaţie

Guvernul, renovat fără licitaţie

de Jurnalul National    |    09 Ian 2008   •   00:00

Constructorul care va consolida Palatul Victoria va fi selectat prin negociere directă între RA-APPS, pe de-o parte, şi firmele Ro­tary şi Bog'Art, după ce şi a treia li­ci­ta­ţie a eşuat

Constructorul care va consolida Palatul Victoria – proiect estimat la 13 milioane de euro – va fi selectat prin negociere directă între RA-APPS, pe de-o parte, şi firmele Ro­tary şi Bog'Art, după ce şi a treia li­ci­ta­ţie a eşuat din cauza numărului in­su­ficient de oferte depuse.

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat, care administrează clădirea Gu­vernului, a primit, până la termenul-limită care a expirat marţi, doar două oferte pentru consolidarea Pa­la­tului Victoria, depuse de Rotary şi Bog’Art, deşi documentaţia afe­rentă licitaţiei a fost cumpărată de şase firme, au declarat surse guver­na­mentale. Condiţia legală pentru derularea licitaţiei era depunerea a minimum trei oferte.

Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, în subordinea căruia funcţionează RA-APPS, a declarat, citat de Mediafax, că va cere Executivului să aprobe ca firma constructoare să fie selectată prin negociere directă cu cei doi ofertanţi. “Legea per­mi­te iniţierea ne­go­ci­e­rii directe pentru consolidarea Pa­latului Victoria, fiind vorba de un obiectiv strategic”, a spus Bolojan. Palatul Victoria se încadrează în clasa I de risc seismic – construcţie cu risc ridicat de pră­buşire la cu­tre­mu­re.

 

EXTINDERE. În paralel cu ope­raţiunile de consolidare, pre­vă­zu­te să înceapă în acest an, vor fi efectuate până în 2011 şi lucrări de ex­tin­dere a Palatului Victoria, proiectate de arhitecţii olandezi Branimir Medic şi Pero Puljiz, membri ai firmei De Architekten CIE, al căror plan arhitectural a fost selectat la ju­mă­tatea lunii iulie de o comisie for­mată din nouă experţi, din care cinci stră­ini, în urma unui concurs inter­na­ţional. Noua clădire va fi construi­tă pe un teren de 5.525,16 metri pă­traţi, situat în spatele Palatului Vic­to­ria, aflat pe domeniul public al sta­tului, unde în prezent se află alte trei corpuri de clădire. La finalul lu­crărilor, Palatul Victoria va avea o arie desfăşurată de circa 43.000 de metri pătraţi.

  • Mediafax
×
Subiecte în articol: economic