x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BET, indicele de referinţă al Bursei de la Bucureşti, încheie pe plus pentru a treia şedinţă la rând

BET, indicele de referinţă al Bursei de la Bucureşti, încheie pe plus pentru a treia şedinţă la rând

de Redacția Jurnalul    |    26 Ian 2023   •   22:40
BET, indicele de referinţă al Bursei de la Bucureşti, încheie pe plus pentru a treia şedinţă la rând

Indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, BET, a crescut joi cu 0,37%, a treia sesiune de trading pe plus. În 2023, indicele s-a apreciat cu 4,8%, conform datelor BVB, informează Ziarul Financiar.

BET-FI, unde sunt incluse cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi Fondul Proprietatea (FP), a fost singurul indice de la BVB pe minus, cu o pierdere de 0,4% în şedinţa de joi. De asemenea, BET-FI este singurul indice în teritoriu negativ anul acesta, cu o depreciere de 0,5%. La polul opus, indicele BET-NG al energiei şi utilităţilor a urcat cu 6,3%.

Lichiditatea înregistrată de acţiuni a fost de 27,5 milioane de lei, în creştere cu 5,3% faţă de ziua precedentă, 26,1 milioane de lei.

Din indicele BET, acţiunile MedLife (M) au crescut cu 1,6%, pe tranzacţii de 8,6 milioane de lei, aproximativ o treime din lichiditatea de joi. Celelalte companii cu creşteri de peste 1% au fost BRD – Groupe Société Générale (BRD), Transelectrica (TEL), Transgaz (TGN) şi TeraPlast Bistriţa (TRP). Pe de altă parte, acţiunile BVB au pierdut 2,2%, pe un rulaj de 260.000 de lei.

Dincolo de indicele principal, Oil Terminal s-a apreciat cu 4%, iar Prebet Aiud a coborât cu 7,5%.

Indicele paneuropean Stoxx avea un avans de 0,4% spre finele şedinţei. În Statele Unite, S&P 500 creştea cu 0,2% după ce economia americană s-a majorat cu 2,9% în T4/2022.

(sursa: Mediafax)

×