Compania saudită Al Arrab Contracting Company a cumpărat 62,82% din titlurile Electroputere Craiova pentru care va plăti statului 2,3 milioane de euro.
PROPUNERE - Redevenţe mai mari pentru Petrom
Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) va propune Guvernului mărirea redevenţei petroliere achitate de toate companiile, inclusiv Petrom. Aceasta beneficiază de o redevenţă fixă pănă in 2014, conform contractului de privatizare. Bogdan Găbudeanu, preşedintele ANRM, a precizat că taxele din Romănia sunt mult mai mici decăt cele din statele UE, iar prin modificare se urmăreşte alinierea redevenţei şi a celorlalte taxe petroliere la nivelul celor din UE.
IAR - Negocierile cu Eurocopter continuă
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a prelungit cu 30 de zile valabilitatea ofertei pentru vănzarea pachetului de 64,89% din capitalul IAR Ghimbav, pănă la 21 octombrie. Dacă pănă la acea dată AVAS nu finalizează negocierile cu Eurocopter, singur peţitor al IAR, procesul de vănzare va fi reluat. Compania produce elicoptere şi avioane şi realizează lucrări de mentenanţă, reparaţii şi modernizări de aeronave.
AVAS - Electroputere s-a privatizat
Compania saudită Al Arrab Contracting Company a cumpărat 62,82% din titlurile Electroputere Craiova pentru care va plăti statului 2,3 milioane de euro. In plus, Al Arrab va asigura un capital de lucru de 37 milioane de euro şi va realiza investiţii de aproximativ 20 milioane de euro. Totodată, firma va prelua şi datoriile Electroputere, evaluate la 60,5-61 milioane de euro. Contractul de vănzare-cumpărare va fi semnat in perioada imediat următoare de reprezentanţii AVAS şi de cei ai companiei Al Arrab.
LICITAŢIE - RAPPS vinde noi immobile
 Guvernul a aprobat scoaterea la licitaţie a unor imobile nerevendicate, aflate in proprietatea privată a statului. In Capitală vor fi văndute cinci spaţii comerciale aflate in centru, trei apartamente, două clădiri şi mai multe ateliere cu magazii. De asemenea, va scoate la vănzare şi Complexul Bojiştea din judeţul Dolj cu terenul aferent de 144.589 metri pătraţi, două anexe, un canton silvic şi o casă de incubaţie.