x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Licitaţie - BNP Consult nu mai lichidează ICM

Licitaţie - BNP Consult nu mai lichidează ICM

de Gabriela Mladin    |    03 Noi 2007   •   00:00

Campania de informare şi semnalele de alarmă trase de mass-media in privinţa afacerilor pe care BNP Consult le-a făcut la falimentarea societăţii pentru inchiderea şi Conservarea Minelor au avut ecou.

Drept urmare, in urma unei selecţii de oferte care a avut loc la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, firma de lichidare judiciară BNP Consult Craiova a pierdut lichidarea judiciară a Societăţii pentru inchidere Conservare Mine (ICM) Tărgu-Jiu. Noul lichidator al ICM este firma de lichidare judiciară Siomax din Tărgu-Jiu.

Administratorul de la Siomax, Mariana Somnea, a declarat că a căştigat lichidarea ICM pentru că in comparaţie cu BNP, care a cerut un comision de 10% din recuperarea datoriilor pe care complexurile energetice le au către ICM, Siomax a venit cu o ofertă de 0,98% din sumele recuperate.


PIERDERI.
In aceste condiţii, firma BNP Consult din Craiova, cea despre care se spunea că ar fi controlată de oamenii Partidului Democrat, a pierdut 15 milioane de euro, suma reprezentănd comisionul cu care căştigase iniţial procesul. "In luna decembrie are loc Adunarea Creditorilor, se va consemna numirea noastră ca lichidator, după care vom demara procedurile de lichidare. Există o hotărăre judecătorească, nu mai avem de ales", a declarat Mariana Somnea, reprezentanta firmei Siomax, societate care va incasa in urma tranzacţiei 1,5 milioane de euro.
   Â

×
Subiecte în articol: economic