x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Omul de afaceri Vladimir Cohn anunţă o investiţie de 1,4 miliarde de lei într-o fabrică de hârtie

Omul de afaceri Vladimir Cohn anunţă o investiţie de 1,4 miliarde de lei într-o fabrică de hârtie

10 Aug 2022   •   11:20
Omul de afaceri Vladimir Cohn anunţă o investiţie de 1,4 miliarde de lei într-o fabrică de hârtie

 Antreprenorul Vladimir Cohn, cunoscut pentru businessurile sale în domeniul producţiei de hârtie, a aplicat pentru un ajutor de stat în valoare de 185,4 milioane de lei, care ar urma să fie parte dintr-o investiţie de aproape 1,4 miliarde de lei (285 mil. euro) într-o nouă unitate de producţie.

„Dorim să construim o fabrică nouă de celuloză şi hârtie la Giurgiu”, a spus pentru ZF Vladimir Cohn.

Potrivit listei privind rezultatele procesului de selecţie a cererilor de acord pentru finanţare înregistrate în cadrul schemei de ajutor de stat, publicate marţi de Ministerul de Finanţe, aceasta este cea mai mare investiţie care ar urma să fie susţinută cu ajutor de stat în cadrul acestei sesiuni.

Vladimir Cohn este unul dintre cei mai puternici şi totodată discreţi antreprenori români. El a vândut, în 2018, firmele EcoPack Ghimbav şi EcoPaper Zărneşti grupului britanic DS Smith, într-o tranzacţie care s-a ridicat la o valoare de aproximativ 208 de milioane de euro. La momentul vânzării, cele două companii ajunseseră la afaceri consolidate de 50 de milioane de euro, fiind lideri pe segmentele lor de bu­siness.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vladimir cohn