x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pretul petrolului urca, stocurile americane scad!

Pretul petrolului urca, stocurile americane scad!

13 Dec 2017   •   14:40
Pretul petrolului urca, stocurile americane scad!

Pretul petrolului a castigat teren in cursul tranzactiilor europene de miercuri, in condtiile in care federatia profesionala a American Petroleum Institute (API) a anuntat o scadere a rezervelor de brut.

 

Astfel, in prima parte a zilei de miercuri, la Intercontinental Exchange (ICE) din Londra, barilul Brent cu extractie din Marea Nordului a atins 63,97 de dolari, un plus de 63 de centi fata de valoarea de inchidere din ajun. In schimburile electronice de la New York Mercantile Exchange (NYSE), barilul marca "light sweet crude" (WTI) cu livrare in ianuarie a recuperat 43 de centri, ajungand la 57,57 dolari.

Aceasta ascensiune usoara a cursului vine dupa caderea de marti, cand pietele si-au incasat profitul dupa mai multe sesiuni de crestere, dar atentia investitorilor s-a indreptat spre datele saptamanale privind rezervele americane de petrol. "Evolutia pretului a fost net influentata de informatia cu privire la scaderea stocurilor nationale de brut si de o restrangere a rezervelor de la Cushing", au notat analistii de la JBC Energy.

Stocurile de la Cushing (Oklahoma) sunt foarte atent urmrite de piata, pentru ca petrolul pastrat aici serveste drept la stabilirea cursului de referinta pentru titeiul american. "E adevarat, stocurile de benzina au crescut, dar e ceva normal pentru aceasta perioada a anului", a adaugat Olivier Jakob, de la Petromatrix.

 

×
Subiecte în articol: petrol titei baril pret piata petrolului