x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Promisiune - Taxa auto va fi redusă

Promisiune - Taxa auto va fi redusă

de Monica Iordache Apostol    |    26 Apr 2007   •   00:00
Promisiune - Taxa auto va fi redusă

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat ieri intenţia Guvernului de a reduce taxa de primă inmatriculare.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian (foto), a anunţat ieri intenţia Guvernului de a reduce taxa de primă inmatriculare. Dacă parlamentarii nu vor fi de acord cu noua modalitate de calcul, atunci Ministerul de Finanţe vrea să folosească in acest scop un viitor act normativ privitor la Codul Fiscal. Potrivit lui Vosganian, in lege se va include prevederea ca autovehiculele euro 5 să aibă o taxă specifică zero şi a dat exemplul unei maşini euro 4 cu o vechime de patru ani, pentru care taxa se va injumătăţi.

MODIFICĂRI. Vosganian a spus că a propus Guvernului ca scala varstei autovehiculelor, luată in considerare pentru calcularea cuantumului taxei, să crească de la 6 ani la 15 ani. In plus, coeficientul de reducere a taxei va scădea pe măsură ce autovehiculul este tot mai vechi. O altă modificare este introducerea posibilităţii de restituire a taxei, cand autovehiculul este vandut in alt stat. Astfel, proprietarului unui autovehicul vandut după cinci ani, spre exemplu, intr-un alt stat i se va restitui taxa pentru anii in care autovehiculul nu se va mai afla pe teritoriul ţării noastre. Ultima modificare propusă se referă la instituirea unei proceduri de contestare a taxei, iar Registrul Auto Roman va deveni autoritatea specializată in domeniu, a mai anunţat Varujan Vosganian.

×
Subiecte în articol: economic