x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Senat - Taxa auto, banii înapoi

Senat - Taxa auto, banii înapoi

de Jurnalul National    |    14 Mai 2008   •   00:00

Plenul Senatului a adoptat ieri proiectul de lege iniţiat de PD-L care prevede anularea taxei auto şi restituirea sumelor încasate prin această taxă.

Plenul Senatului a adoptat ieri proiectul de lege iniţiat de PD-L care prevede anularea taxei auto şi restituirea sumelor încasate prin această taxă. Propunerea legislativă a fost aprobată cu 45 de voturi “pentru”, şase voturi “împotrivă” şi o abţinere, “pentru” desfiinţarea taxei auto pronunţîndu-se pe lîngă senatorii PD-L şi cei ai PSD şi PC.

Senatorii au adoptat şi un amendament venit din partea Comisiei economice, potrivit căruia Ministerul Economiei este obligat să restituie persoanelor fizice şi juridice îndreptăţite sumele încasate prin taxele speciale pentru autoturisme şi autovehicule, în termen de 90 de zile de la depunerea de acestea a so­li­ci­tării. În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a legii, Guvernul este obli­gat să elaboreze şi să aprobe normele metodologice de punere în aplicare a ei. Senatul este prima Cameră sesizată pe acest proiect de lege, iar decizională este Camera Deputaţilor. În replică, premierul Tăriceanu a transmis însă Senatului că Guvernul a reglementat deja problema returnării taxei auto, prin ordonanţa de urgenţă care introduce taxa de poluare auto.

×
Subiecte în articol: economic