x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Situatii in care ai nevoie de reparatii pentru display-ul laptopului

Situatii in care ai nevoie de reparatii pentru display-ul laptopului

09 Dec 2021   •   14:34
Situatii in care ai nevoie de reparatii pentru display-ul laptopului

Exista numeroase situatii in care display-ul laptopului poate sa indice o anumita defectiune sau o anumita problema. Doar ca nu intotdeauna poti sa iti dai seama daca problema respectiva este intr-adevar cauzata de o defectiune a display-ului sau daca vorbim despre alte cauze la nivel de componente hardware sau la nivel de software.

Principalele probleme ale ecranului laptopului

Fara doar si poate ca atunci cand exista avarii de ordin fizic la display, daune care se pot observa cu ochiul liber, atunci este evidenta cauza problemelor respective. Insa daca astfel de probleme nu sunt vizibile cu ochiul liber, cea mai buna alegere o reprezinta un service autorizat pentru reparatii laptop.Un astfel de service iti poate pune la dispozitie toate serviciile de care ai nevoie pentru a identifica imediat problema display-ului sau defectiunea laptopului si pentru a remedia in cel mai scurt timp aceasta problema.

Unele dintre cele mai frecvente semne care indica faptul ca este nevoie sa te adresezi unui service autorizat in domeniul reparatiilor de laptop se refera la aparitia unor linii sau a unor puncte pe display, aparitia culorilor la nivelul display-ului intr-un mod diferit sau o luminozitate deficitara a display-ului. Tot in randul indiciilor care pot sa semnaleze o defectiune la ecranul laptopului este situatia in care ecranul este complet alb in momentul in care este pornit dispozitivul. Ecranul alb la pornirea laptopului poate fi cauzat de o problema in ceea ce inseamna conexiunea ecranului cu placa de baza.

Pe langa ecranul complet alb, o alta problema poate fi aceea in care ecranul este intunecat inclusiv in momentele in care laptopul este conectat la sursa de curent sau atunci cand bateria laptopului este incarcata la maxim.Acest indiciu este cel care semnalizeaza faptul ca lumina de fundal la nivelul display-ului nu mai porneste.Prin urmare poate fi o defectiune a tubului de sticla care ofera luminozitate la nivelul ecranului sau poate fi o defectiune a placii de baza care pot conduce la astfel de probleme.

O alta situatie in care poti avea nevoie de servicii pentru reparatii laptop la nivelul ecranului este aceea in care display-ul palpaie.Din nefericire astfel de situatii pot avea drept solutie doar inlocuirea ecranului cu unul nou.Tot o astfel de solutie este si atunci cand laptopul are o pornire normala, doar ca in timp ce laptopul porneste pe ecran apar diferite linii subtiri care se misca sau isi schimba nuantele in contextul miscarii ecranului.

Nu in ultimul rand merita sa amintim printre situatiile frecvente care indica o defectiune a display-ului aceea in care imaginea de pe ecran este decolorata sau incetosata. Aceasta problema este generata deseori de placa grafica defecta a laptopului, dar cauza poate fi inclusiv o defectiune la nivelul ecranului laptopului.Pentru a identifica problema cu o precizie cat mai mare, se recomanda sa apelezi la specialistii in reparatii laptop. Doar astfel vei stii daca este necesara inlocuirea display-ului sau a placii grafice.

Reparatii pentru orice defectiune a display-ului

Daca ai remarcat oricare dintre situatiile anterior amintite in privinta display-ului laptopului sau daca ai alte probleme in privinta ecranului acestui dispozitiv, atunci cu siguranta ca merita sa te adresezi unui service autorizat in reparatii laptop pentru diagnosticarea exacta a problemei cu care te confrunti. In urma diagnozei vei primi o estimare cu privire la complexitatea defectiunilor si cu privire la costurile pentru remedierea acestora. In contextul in care problema poate fi reparata, atunci se va proceda in acest sens. Insa daca problema este una foarte complexa si necesita inlocuirea display-ului, va trebui sa decizi daca se va proceda in aceasta directie sau alegi sa investesti intr-un laptop nou.

 

 

×