x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Taxa auto se va aplica şi maşinilor înmatriculate până în 2007.

Taxa auto se va aplica şi maşinilor înmatriculate până în 2007.

de Elena Stan    |    30 Mai 2011   •   09:16
Taxa auto se va aplica şi maşinilor înmatriculate până în 2007.

Cei care vor cumpara masini inmatriculate in Romania pana la 1 ianuarie 2007 vor plati taxa auto. Decizia a fost luata astazi de membrii Coalitiei, iar masura va fi parafata cel mai probabil in cadrul sedintei de Guvern din aceasta saptamana.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat ca introducerea taxei auto si pentru masinile intrate in tara inainte de intrarea in vigoare a acesteia a fost discutata si agreata, in aceasta dimineata, de liderii Coalitiei.

"S-a convenit in acelasi timp sa fie respectat principiul nediscriminarii prin modificarile care urmeaza sa fie introduse de Guvern", a spus Borbely, potrivit Mediafax.

In sedinta de miercuri, Guvernul a amanat o decizie in privinta taxei auto, surse oficiale declarand ca decizia va fi luata dupa o analiza de impact si pe baza unor discutii care urmeaza sa aiba loc in cadrul coalitiei.

Modificarea taxei auto a fost decisa dupa ce expertii juridici din Ministerul Justitiei au transmis Guvernului un avertisment. Romania ar fi riscat sanctiuni financiare din partea Uniunii Europene daca nu modifica urgent taxa auto.

Sanctiunile UE ar fi putut fi aplicate in urma declansarii unei proceduri de infringement, iar statul roman s-ar fi putut confrunta cu numeroase alte procese cu proprietarii de masini, inclusiv cu cei care au pierdut initial in instanta.

×
Subiecte în articol: taxa auto laszlo borbely