Companiile Mercer şi Schroders Investment Management şi consorţiul format de Industrie und Finanzkontor şi Independent Capital au depus oferte pentru asigurarea de servicii de consultanţă financiară la Fondul Proprietatea.
Companiile Mercer şi Schroders Investment Management şi consorţiul format de Industrie und Finanzkontor şi Independent Capital au depus oferte pentru asigurarea de servicii de consultanţă financiară la Fondul Proprietatea. Câştigătorul va fi anunţat în luna martie. “Pe parcursul lunii februarie se vor desfăşura o serie de întâlniri cu fiecare dintre aceste companii în parte, pe baza cărora companiile vor elabora şi vor depune oferta finală. La începutul lunii martie, procesul de selecţie va intra în ultima fază, de evaluare a ofertelor finale şi de angajare a consultantului financiar”, au precizat surse din cadrul Fondului Proprietatea.
Consultanţa financiară ce va fi oferită de către câştigător înseamnă, în principal, administrarea FP, dar şi în servicii ulterioare, cum ar fi elaborarea politicii de investiţii.
CONDIŢII. Ca să fie admise în a doua etapă, companiile trebuie să aibă o bună reputaţie internaţională şi să fi avut în ultimii trei ani minim trei clienţi ale căror active deţinute sau administrate să fie mai mare de 100 milioane de euro pe client. De asemenea, companiile trebuie să fi avut o experienţă de minimum trei ani în consultanţă financiară şi să fi avut în 2005 şi 2006 o cifră de afaceri de cel puţin 50 de milioane de euro.
Cea de-a treia etapă presupune evaluarea ofertelor finale. Criteriul principal este oferta cea mai avantajoasă economic. Nu vor fi acceptate candidaturile şi vor fi descalificate persoanele care au fost condamnate definitiv de instanţe judecătoreşti pentru participare la activităţi sau organizaţii criminale, corupţie, fraudă sau spălare de bani. Nu pot candida firme în faliment.
Deocamdată, acţionarul principal al Fondului Proprietatea este statul român, prin Ministerul Economiei şi Finanţelor. Un număr de 3.028 de persoane au primit despăgubiri de la statul român pentru bunurile confiscate de regimul comunist, totalizând 11,26% din acţiuni.
Citește pe Antena3.ro