x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea vrea promovare gratuită

Udrea vrea promovare gratuită

06 Iul 2009   •   00:00

Ministerul Turismului şi Consiliul Consultativ pentru Turism vor ca trusturile de presă să susţină gratuit campania "Turist în România", a declarat, luni, după o şedinţă a consiliului, ministrul de resort, Elena Udrea.

"În urma acestei şedinţe am decis împreună cu Consiliul Consultativ să formulăm un apel pentru toate trusturile de presă să susţină gratuit campania «Turist în România», iar banii economisiţi să fie investiţi în infrastructura turistică", a afirmat Udrea.
Ea a adăugat că televiziunile ar urma să sprijine campania, gratuit, cu clipuri video, radiourile cu clipuri audio, iar presa scrisă cu publicarea unor machete.

"Vor fi promovate litoralul, delta, muntele, turismul cultural şi religios, agroturismul şi ecoturismul. Acum am făcut apelul şi în scurt timp o să-l formulăm şi în scris. Aşteptăm un răspuns în această săptămână", a spus Udrea.
Ea a adăugat că dacă instituţiile de presă vor refuza propunerea, Ministerul Turismului va continua procedurile de achiziţe publică pentru promovare, urmând "să cheltuie banii" pentru campanie.

Consiliul Consultativ al Turismului reuneşte reprezentanţi ai Ministerului Turismului, ai organizaţiilor patronale şi sindicale şi ai asociatiilor naţionale profesionale care activează în industria turismului.

Săptămâna trecută, Ministerul Turismului a rugat companiile de publicitate să pună la dispoziţia instituţiei, gratuit, panourile de tip outdoor pe care le au disponibile în perioada 10 iulie - 31 august, pentru promovarea turismului intern.

Consiliul Consultativ al Turismului anunţă că o sprijină pe Udrea, criticată de unele publicaţii
Reprezentanţii Consiliului Consultativ al Turismului au declarat luni, în urma unei întâlniri pe care au avut-o cu ministrul Turismului, Elena Udrea, că o susţin pe aceasta în proiectele de promovare şi de investiţii în infrastructura turistică, acţiuni contestate de unele publicaţii.

"A fost o unanimitate în a exprima importanţa pe care turismul românesc o are şi că trebuie susţinute investiţiile în infrastructura turistică. Este binevenită măsura prin care Ministerul Turismului alocă bani autorităţilor locale pentru investiţii în infrastructura turistică", a spus Udrea.
Consiliul Consultativ al Turismului reuneşte reprezentanţi ai Ministerului Turismului, ai organizaţiilor patronale şi sindicale şi ai asociatiilor naţionale profesionale care activează în industria turismului.

Preşedintele ANAT, Corina Martin, a afirmat că asociaţia pe care o conduce susţine Ministerul Turismului în campaniile de promovare internă şi externă.
"Avem nevoie de promovare, iar bugetul de promovare al ministerului este mult prea mic faţă de nevoile turismului românesc", a adăugat Martin.

Secretarul general al Federaţiei Patronatelor în Turism, Dragoş Răducan, a spus că investiţiile în promovare ar trebui continuate.
"În această perioadă trebuie să facem promovare. Avem ceva bănuţi pentru promovare şi este păcat să nu-i folosim", a adăugat Răducan.
Paul Mărăşoiu, preşedintele Romanian Convention Bureau, asociaţia organizatorilor de conferinţe, a solicitat presei să "gândească pozitiv" şi să nu mai atace turismul.

"Dacă vreţi s-o atacaţi pe doamna ministru ca om politic, faceţi-o, stimate doamne şi domni! Dar nu atacaţi turismul", a mai spus el.
În plus, preşedintele ANAT, Corina Martin, s-a delimitat de afirmaţiile făcute joi, la o conferinţă de presă, în prezenţa ei, de către vicepreşedintele asociaţiei, Alin Burcea. 

 


Acesta a acuzat-o pe Udrea că se preocupă doar de imaginea personală şi nu a luat nicio măsură prin care să încurajeze turismul.

"ANAT este o asociaţie cu personalitate, şi fiecare are părerea lui. Domnul Burcea a fost secretar de stat şi a făcut aceste precizări în nume personal. Noi susţinem în continuare că turismul nu se poate face fără promovare", a spus Corina Martin.

Mai mult decât atât, vicepreşedintele ANAT, Alin Burcea, care nu a fost prezent la întâlnirea Consiliului Consultativ cu Elena Udrea, şi-a schimbat între timp o parte din păreri.

"Eu nu am declarat ca Elena Udrea a folosit mulţi bani pentru promovarea turismului, ci prea puţini! Am spus şi la conferinţa de presă, ministrul Elena Udrea este bine intenţionat, este prezentă aproape peste tot, şi astăzi se vorbeşte despre turism cum nu s-a mai vorbit în ultimii doi ani. Ceea ce vreau să precizez este că ar fi trebuit pus un mult mai mare accent pe promovarea turismului intern, care aduce încasări imediate", a declarat Alin Burcea.

El a adăugat că acţiunile de Paşte şi 1 Mai ale Ministerului Turismului au fost bune, dar trebuiau susţinute printr-o campanie prelungită de promovare a Litoralului, în perioada 5 mai - 30 iunie.
"ANAT a solicitat elaborarea unor acte normative, care să sprijine agenţiile. Aşteptăm în continuare acest lucru. Repet, tot ce s-a facut, în general, este bine. Trebuie însă măsuri cu efect imediat, pentru că asistăm la o scădere a numărului de turişti, pe fondul «crizei psihologice»", a mai spus Burcea.

Ministerul Turismului a convocat luni, de urgenţă, Consiliul Consultativ al Turismului, pentru stabilirea unui punct de vedere comun faţă de poziţiile exprimate în ultimul timp în mass-media împotriva acţiunilor de promovare şi a finanţării investiţiilor în infrastructura turistică.

Potrivit unui articol din Cotidianul, din luna iunie, ministrul Turismului a acordat un milion de lei pentru infrastructura turistică din Ceahlău, după o licitaţie cu un singur competitor, iar banii au ajuns la firma unui lider local al PDL.

Ziarul Gardianul a acuzat, la rândul său, Ministerul Turismului, că îi va acorda canalului TV Eurosport drepturile de promovare turistică externă, iar licitaţia care va avea loc va fi o formalitate.

Potrivit unui articol din 20 iunie publicat în Evenimentul Zilei, Ministerul Turismului, condus de Elena Udrea (PDL), a reevaluat sumele alocate autorităţilor locale pentru proiecte şi a făcut câteva ajustări cu plus pentru colegii de partid.

        Mediafax

×