x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ultima zi pentru depunerea Declarației Unice de către persoanele fizice

Ultima zi pentru depunerea Declarației Unice de către persoanele fizice

25 Mai 2021   •   14:50
Ultima zi pentru depunerea Declarației Unice de către persoanele fizice

Astăzi este ultima zi când persoanele fizice trebuie să depună Declaraţia unică pentru veniturile realizate în anul 2020 şi/sau estimate pentru 2021, arată firma de consultanță Deloite România.

Acestea trebuie să declare veniturile extra-salariale care depășesc 12 salarii nete minime pe economie, respectiv 27.600 de lei pe an pentru plata CAS și CASS, în funcție de categoria de venit. 

"Pentru veniturile realizate în anul 2020 şi/sau estimate în cursul acestui an, termenul de depunere a fost stabilit la 25 mai 2021, astfel că cei vizaţi şi-au pregătit sau ar fi trebuit să îşi pregătească până în acest moment documentaţia necesară întocmirii calculului şi completării declaraţiei unice - documentele care atestă veniturile obţinute, dovada plăţii impozitului în statul sursă (acolo unde este cazul), documentele care atestă stabilirea rezidenţei fiscale etc. Şi, pentru a evita aglomeraţia de ultim moment, contribuabilii ar fi trebuit să depună deja acest formular la autorităţile fiscale", transmite compania.

Declarația unică poate fi depusă și de persoanele fizice care realizează venituri isub plafon dar vor să plătească CASS.

Contribuabilii care încep o activitate în cursul acestui an fiscal sau obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor, altele decât arendă, și care nu au fost obligați, până acum, să completeze declarația unică, aceasta se poate depune în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

Declarațiia unică se poate depune fizic la ghișeele ANAF sau prin Spaţiul Privat Virtual (SPV).
 

×
Subiecte în articol: declaraţia unică