x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vanzare - Licitatia pentru Triumf a esuat

Vanzare - Licitatia pentru Triumf a esuat

de Iohanna Onaca Purdea    |    Florina Zainescu    |    18 Ian 2007   •   00:00
Vanzare - Licitatia pentru Triumf a esuat

Hotelul Triumf ramane in ograda RA-APPS. Vanzarea Hotelului Triumf din Capitala a esuat ieri, dupa ce firma omului de afaceri George Copos a fost descalificata pentru ca nu a indeplinit conditiile prevazute in dosarul de prezentare.

Hotelul Triumf ramane in ograda RA-APPS. Vanzarea Hotelului Triumf din Capitala a esuat ieri, dupa ce firma omului de afaceri George Copos a fost descalificata pentru ca nu a indeplinit conditiile prevazute in dosarul de prezentare.

Mult zgomot pentru... nimic! Cam asa s-ar putea descrie, pe scurt, licitatia publica cu strigare organizata de Regia Autonoma-Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) pentru vanzarea Hotelului Triumf din Soseaua Kiseleff numarul 12. Reprezentantii firmelor "petitoare" si cei ai presei s-au strans ieri-dimineata la Clubul Floreasca sa ia parte la marele eveniment. Agitatie, tensiune, susoteli. Pe la 9:50 si-a facut aparitia si Comisia pentru organizarea si desfasurarea licitatiei, iar la 10:00

S-au inchis usile salii. Marinela Docan, presedintele Comisiei pentru organizarea si desfasurarea licitatiei, a dezvaluit numele concurentilor: Roses Rezidential Park SRL, BEA Hotels Eastern Europe SRL si Athenee Phoenix SA. Dupa care a aruncat bomba: "In cazul societatii Athenee Phoenix SA s-a constatat ca scrisoarea de garantie bancara la data depunerii nu indeplineste conditiile prevazute in dosarul de prezentare. De asemenea, scrisoarea de garantie bancara este datata ca fiind emisa in data de 17.01.2007, desi a fost depusa la data de 15.01.2007". Asa ca Athenee Phoenix SA a fost descalificata si licitatia sistata, pe motiv ca "nu sunt indeplinite conditiile prevazute in Dosarul de Prezentare" pentru ca nu sunt calificati "cel putin trei ofertanti". Rumoare!

REACTII. "Banca a emis scrisoarea de garantie cu data de desfasurarea a licitatiei. Au avut lamuririle de la banca si scrisoarea era conforma caietului de sarcini. E decizia lor, au raspundere", a explicat Simona Constantinescu, administrator al Athenee Phoenix Group (APG), firma controlata de omul de afaceri George Copos. Ea nu a dorit sa comenteze pretul de pornire a licitatiei - 32.500.000 de euro fara TVA.

Insa a declarat ca, probabil, APG va concura daca Triumful va fi scos iar la licitatie. "Vom participa si la licitatia urmatoare, deoarece suntem interesati de hotel", ne-a declarat si Yaron Ashkenaldi, reprezentantul BEA Hotels Eastern Europe Romania, companie controlata de BEA Hotels BV Olanda si asociata cu firma israeliana Elscint, proprietara Hotelului Bucuresti.

SE REIA. RA-APPS a anuntat ieri dupa-amiaza ca Hotelul Triumf va fi scos iar la vanzare, dar prin licitatie publica internationala. "Anuntul de vanzare va fi publicat in mai multe cotidiene nationale si internationale de larga circulatie, iar Dosarul de Prezentare va fi tradus intr-o limba de circulatie internationala." Dar pana la reluarea procedurilor, Consiliul de Administratie al institutiei mai trebuie sa analizeze o plangere depusa marti de firma AOL Servicii Expert SRL prin care sunt contestate anumite prevederi din Dosarul de Prezentare pentru privatizarea hotelului. RA-APPS-ul a fost data in judecata de Compania Grand Plaza Hotel, care opereaza Hotelul Howard Johnson din Bucuresti, pentru ca a scos la vanzare acest hotel.
Potential
Hotelul Triumf nu are mare valoare pe piata hoteliera in acest moment, dar locatia si suprafata generoasa a terenului - peste 15.000 mp - il fac foarte atractiv, considera Paul Marasoiu, presedintele companiei de consultanta Peacock Hotels - Global Hotel Management. "Aceasta locatie poate asigura dezvoltarea celui mai spectaculos hotel de 5 stele din Bucuresti. Este amplasat intr-o zona rezidentiala exclusivista, usor accesibila dinspre aeroport, iar cladirea are un potential arhitectonic deosebit", a declarat el. Insa cel care va castiga licitatia va trebui sa faca investitii serioase in modernizarea lui. "Numai renovarea cladirii ar necesita o investitie de circa 20 de milioane de euro", crede Marasoiu.
×
Subiecte în articol: economic triumf