x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Şeful gigantului bancar italian UniCredit avertizează că haosul din sistemul bancar nu s-a terminat

Şeful gigantului bancar italian UniCredit avertizează că haosul din sistemul bancar nu s-a terminat

de Redacția Jurnalul    |    07 Mai 2023   •   22:00
Şeful gigantului bancar italian UniCredit avertizează că haosul din sistemul bancar nu s-a terminat

Şeful gigantului bancar italian UniCredit avertizează că haosul din sistemul bancar nu s-a terminat încă: „urmează să mai vedem creditori salvaţi de stat. În Europa există multe bănci în dificultate, dar nu se îngrămădeşte nimeni să le ofere o mână de ajutor”.

Andrea Orcel, CEO-ul creditorului italian UniCredit, avertizează că problemele prin care trece sistemul bancar încă nu s-au terminat, sugerând totodată că episoadele în care statul salvează băncile regionale încă nu au ajuns la final, scrie CNBC, citat de Business Magazin.

„Judecând după cele mai recente episoade, s-ar putea să vedem mai multe salvări. În SUA, statul se implică şi ajută băncile aflate în dificultate, totuşi în Europa, deşi există multe bănci cu probleme nu văd niciuna pe cale de a fi ajutată sau salvată”, a declarat Andrea Orcel.

Luni, JPMorgan a achiziţionat o mare parte a activelor First Republic, care includeau depozite de aproximativ 92 de miliarde de dolari.

Preluarea a avut loc după un alt faliment relativ recent care a zguduit sistemul bancar – prăbuşirea Silicon Valley Bank.

Falimentele bancare care au venit în mod neaşteptat la începutul lui 2023 şi care pare că continue au stârnit o frică generală privind stabilitatea creditorilor americani, pe fondul majorărilor de dobândă dirijate de Fed.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: haos bancar bănci