x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Grupul Schweighofer iese din rândul proprietarilor de păduri din România

Grupul Schweighofer iese din rândul proprietarilor de păduri din România

26 Mar 2018   •   13:33
Grupul Schweighofer iese din rândul proprietarilor de păduri din România

Grupul Schweighofer, specializat în prelucrarea lemnului, face o schimbare de strategie şi a vinde compania subsidiară Cascade Empire S.R.L. şi divizia de management forestier - Ocol Silvic Cascade Empire S.R.L. către compania suedeză GreenGold Group, a anunţat grupul austriac Schweighofer.

 

Părţile contractante au decis să nu facă publică valoarea tranzacţiei şi detaliile contractuale. Pădurile deţinute de Cascade Empire însumează 14.283 hectare, localizate în judeţele Hunedoara, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzău, Neamţ şi Suceava. Cascade Empire achiziţionase pădurile respective între anii 2003-2011 şi are în prezent 19 angajaţi, incluzând personalul diviziei de management forestier. Întreaga echipă va fi preluată de noul proprietar.

Începând din 2017 compania a implementat un plan de acţiune pentru o industrie sustenabilă de prelucrare a lemnului care depăşeşte cu mult cerinţele legale, potrivit reprezentanţilor companiei.

Grupul Schweighofer îşi are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experienţă în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activităţi şi în producţia de energie din surse regenerabile şi afaceri imobiliare.

Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn şi o fabrică de cherestea în Germania. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.500 de angajaţi. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de ţări din întreaga lume. AGERPRES

×