x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Investiție japoneză într-o fabrică de acumulatori, în Feteşti-Gară

Investiție japoneză într-o fabrică de acumulatori, în Feteşti-Gară

de Redacția Jurnalul    |    08 Mai 2023   •   14:15
Investiție japoneză într-o fabrică de acumulatori, în Feteşti-Gară

Japonezii de la Tamura Corporation anunţă oficial investiţia într-o fabrică de acumulatori, în Feteşti-Gară. Investiţia iniţială este de 6 milioane euro.

Tamura Corporation, unul dintre cei mai mari producători de componente electronice din Japonia, a anunţat oficial înfiinţarea unei filiale în România pentru a produce încărcătoare de baterii pentru sculele electrice, ca răspuns la cererea în creştere din Europa, noua fabrică urmând să fie inaugurată în noiembrie 2024.

Filiala din România, Tamura Electronics Romania SRL, cu sediul în Feteşti-Gară, Ialomiţa, a solicitat ajutor de stat pentru derularea proiectului, valoarea investiţiei în noua fabrică fiind aproximativ 6 milioane euro. Unitatea de producţie va avea aproximativ 300 angajaţi.

Într-o etapă ulterioară a dezvoltării companiei, vor fi investite încă aproximativ 15 milioane euro.

În acest moment, Tamura aşteaptă evaluarea Cererii de acord pentru finanţare trimisă Ministerului Finanţelor din România.

ZF a anunţat în luna aprilie despre planurile Tamura, acumu­la­torii urmând să fie livraţi către fabrica Makita din Bră­neşti, Ilfov, unde sunt pro­duse unelte elec­trice de către com­pania japoneză.

Investiţia din România face parte din strategia pe termen mediu a companiei japoneze, care vrea să îşi dezvolte afacerile la nivel global, în special în Europa şi America. Ca parte a acestei iniţiative, Tamura intenţionează să crească capacitatea de producţie a produselor modulare în Europa, precum şi să îşi diversifice amprenta de producţie la nivel global.

Reprezentaţii Tamura s-au întâlnit în România cu membri ai Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE, cunoscută în trecut ca Invest România).

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Feteşti-Gară Tamura Corporation