x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cursuri de calificare

Cursuri de calificare

07 Iun 2005   •   00:00

Aproximativ 220 de programe de calificare/recalificare organizate in toata tara pentru 4.380 de persoane. Cursurile sunt gratuite pentru someri.



  • de CRISTIAN PETRU

  • RECALIFICARE. Luna aceasta sunt organizate 157 de programe de formare profesionala pentru ospatari
    Persoanele care nu isi gasesc o slujba din cauza ca specializarile lor nu mai sunt cautate pe piata muncii pot participa la unul dintre cele 222 de programe de formare profesionala gratuite organizate luna aceasta de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Sucursalele judetene ale Agentiei vor organiza cursuri de recalificare pentru 4.380 de persoane, prin cele 21 de centre proprii de formare profesionala, prin centrele regionale de formare profesionala pentru adulti din Brasov, Calarasi, Cluj-Napoca, Craiova, Ramnicu Valcea si Turnu Magurele si prin furnizori de formare profesionala, autorizati in conditiile legii. Cele mai multe persoane vor fi calificate in meseriile de operator confectioner industrial (503 persoane), bucatar (335), lucrator in comert (330), ospatar (217), operator calculator electronic si retele (190), confectioner asamblor articole din textile (177), zidar pietrar tencuitor (172), operator introducere, validare si prelucrare date (162), ospatar in unitati de alimentatie (157), instalator pentru instalatii tehnico-sanitare si de gaze (126).

    ALTE CALIFICARI. Agentiile pentru ocuparea fortei de munca mai cuprind si cursuri in urmatoarele meserii/calificari: sudor, zugrav, apicultor, bucatar, pomicultor, brutar, tamplar universal, asistent manager, frizer, cofetar-patiser, inspector resurse umane, lucrator social, agent paza si ordine, transator carne, ingrijitor batrani la domiciliu etc. Cele mai multe cursuri vor fi organizate in judetele Caras-Severin (16), Botosani (12), Vrancea (11), Prahova (10), Brasov (9), Cluj, Gorj, Mures si Suceava (cate 8 cursuri). Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca pot afla informatii suplimentare de la agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca si a Capitalei. Programele de formare profesionala sunt gratuite pentru someri.

    ×
    Subiecte în articol: cariera