x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cursuri gratuite

Cursuri gratuite

29 Mar 2005   •   00:00

Peste 200 de cursuri de calificare gratuite la care pot participa 4.304 someri vor fi organizate in toata tara in luna aprilie.

  • de CRISTIAN PETRU
  • POSIBILITATE. La cursurile gratuite organizate de ANOFM va puteti califica in meseria de ospatar
    Piata muncii este intr-o continua schimbare. Meserii care erau cautate pe piata inainte de Revolutie acum nu mai prezinta interes. Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) organizeaza in luna aprilie 215 programe de formare profesionala gratuite pentru persoanele care beneficiaza de prevedeile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor de somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, adica pentru someri. Agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca vor organiza cursurile de calificare/recalificare pentru 4.304 persoane, prin centrele proprii de formare profesionala din subordine, prin centrele regionale de formare profesionala pentru adulti din Brasov, Calarasi, Cluj-Napoca, Craiova, Ramnicu-Valcea si Turnu-Magurele, dar si prin furnizori de formare profesionala, autorizati in conditiile legii.

    MESERII. Cele mai multe persoane vor fi calificate in meseriile de lucrator in comert (300), bucatar (256), dulgher-tamplar-parchetar (213), operator introducere validare si prelucrare date (209), zidar-pietrar-tencuitor (194), operator calculator electronic si retele (178), confectioner asamblor articole din textile (177), ospatar-vanzator in unitati de alimentatie (170), tamplar (119). Cei interesati pot urma cursuri de calificare si in meseriile de brutar, apicultor, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, pomicultor, contabil, inspector resurse umane, lucrator hotelier, mozaicar faiantar, macelar, patiser, sudor electric, mecanic agricol, tinichigiu, vopsitor auto etc. Cele mai multe cursuri vor fi organizate in judetele Cluj (16), Brasov (9), Prahova (9), Arges (8), Galati (8), Iasi (8), Mures (8) si Satu-Mare (8 cursuri). Pe langa someri, mai beneficiaza de gratuitate, conform legii, si alte categorii de persoane. Mai multe informatii puteti obtine de la sucursalele locale ale ANOFM. Tot acolo va puteti informa despre cele 18.942 de slujbe vacante oferite saptamana aceasta.

    ×
    Subiecte în articol: cariera