x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Idile la birou

Idile la birou

de Catalin Pruteanu    |    10 Feb 2008   •   00:00
Idile la birou

Potrivit unui studiu recent, aproape jumătate din angajaţii americani au avut o idilă cu un coleg de serviciu. Dacă vă place de colega/colegul de muncă, revista Forbes propune şapte reguli pentru astfel de idile.

Potrivit unui studiu recent, aproape jumătate din angajaţii americani au avut o idilă cu un coleg de serviciu.

 

Acelaşi studiu arată că peste 50% dintre respondenţi îşi doresc să se implice sentimental cu o persoană de la locul de muncă. Dacă vă place de colega/colegul de muncă, revista Forbes propune şapte reguli pentru astfel de idile.

Prima dată, întrebaţi-vă dacă merită. Dacă aveţi îndoieli, e mai bine să nu riscaţi. A doua regulă spune că trebuie să construţi mai întâi o relaţie de prietenie autentică. În al treilea rând, trebuie să vă gândiţi că toate au un sfârşit; aşadar, imaginaţi-vă ce va urma după... A patra regulă este since­ritatea. Nu încercaţi să ascundeţi faptul că aveţi o legătură cu un coleg de serviciu, pentru că într-un birou orice se află. Onestitatea îi descurajează pe cei cărora le place să bârfească. 

 

LIMITE. O altă regulă este aceea de a nu confunda biroul cu dormitorul. Gesturile prea perso­nale la locul de muncă sunt pena­lizate din toate punctele de vedere.  Nu trebuie să-i neglijaţi pe ceilalţi colegi. Ultima regulă: viaţa profesională v-a ajutat să vă construiţi o relaţie personală. Încercaţi să găsiţi mai multe lucruri în comun în afară de orele de program.

 

Bârfe şi politici

Un studiu al site-ul Vault.com a arătat că aproape un sfert din iubirile care se nasc la locul de muncă se transformă în relaţii pe termen lung sau se sfârşesc prin căsătorii. Dar iubirile apărute la locul de muncă întâmpină mai multe obstacole. Bârfele colegilor şi regulile impuse de conducerea companiilor sunt factorii de care se tem cel mai mult angajaţii care doresc o apropiere de colegii de serviciu. Multe firme descurajează astfel de relaţii.

×
Subiecte în articol: cariera