x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

31 Aug 2008   •   00:00
Info

ÎN 2060 - Sistemul public de pensii, în criză
Pînă în 2060, unul din trei europeni va avea peste 65 de ani, iar sistemele publice de pensii din ţările UE s-ar putea confrunta cu o criză majoră, a avertizat Comisia Europeană. În prezent, în UE, există un raport de patru persoane active pentru fiecare pensionar, iar peste 50 de ani raportul va fi de două persoane care muncesc la un pensionar. În România, Polonia şi Cehia raportul va fi de 1,5 la 1.ÎN 2060 - Sistemul public de pensii, în criză
Pînă în 2060, unul din trei europeni va avea peste 65 de ani, iar sistemele publice de pensii din ţările UE s-ar putea confrunta cu o criză majoră, a avertizat Comisia Europeană. În prezent, în UE, există un raport de patru persoane active pentru fiecare pensionar, iar peste 50 de ani raportul va fi de două persoane care muncesc la un pensionar. În România, Polonia şi Cehia raportul va fi de 1,5 la 1.

GRATUIT - Formare profesională

În septembrie, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează 206 programe de formare profesională gratuite, cele
mai multe fiind pentru lucrătorii comerciali, operatori introducere date şi pentru lucrători în construcţii, comunicare în limba engleză, zidari şi bucătari.

INVESTIŢII - Tot mai mulţi români prevăzători
Peste 117.000 de români şi-au făcut o pensie privată facultativă pînă la sfîrşitul lunii iulie, dublu faţă de ianuarie 2008, iar activele fondurilor de pensii facultative însumează în prezent peste 47 de milioane de lei, 71,39% din bani fiind investiţi în titluri de stat.

×
Subiecte în articol: cariera