x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Job profile - Consilier juridic, reprezentantul firmei

Job profile - Consilier juridic, reprezentantul firmei

12 Aug 2006   •   00:00
Job profile - Consilier juridic, reprezentantul firmei

Cel care ocupa aceasta pozitie este intotdeauna un absolvent de studii superioare juridice. Rolul sau intr-o companie este de a reprezenta institutia si pe reprezentantii legali ai acesteia in relatiile cu tertii, de a asigura legalitatea actelor societatii comerciale (prin studierea legislatiei careia i se supune firma). Juristul trebuie sa asigure consultanta in domeniu, aparand drepturile si interesele legitime ale firmei in relatia cu autoritatile statului, cu partenerii de afaceri sau cu firmele concurente.

Consilierul juridic trebuie sa fie licentiat in studii juridice, sa cunoasca inainte de toate legislatia comerciala (interna si internationala), dar si pe cea specifica domeniului de activitate al firmei; sa aiba bune abilitati de organizare si sa fie capabil de a lua decizii responsabile.

De asemenea, juristul firmei trebuie sa aiba cunostinte temeinice in domeniul redactarii contractelor. Reprezentarea in instanta a companiei, in cele mai diverse probleme, este o alta atributie a consilierului juridic, nu mai putin importanta.

×
Subiecte în articol: cariera