x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Joburi part-time pentru studenţi

Joburi part-time pentru studenţi

de Catalin Pruteanu    |    31 Mai 2009   •   00:00
Joburi part-time pentru studenţi
Sursa foto: /8867408

În ultimele luni, numeroşi angajatori au renunţat la intenţia de a crea joburi cu normă întreagă şi au decis să recruteze persoane în regim part-time.

Schimbarea de strategie pe piaţa forţei de muncă este o veste bună cel puţin pentru tinerii studenţi care caută un loc de muncă cu program flexibil, care să le dea posibilitatea de a urma cursurile facultăţii. Iată zece joburi de care ar putea fi interesaţi studenţii.

Distribuitor de materiale publicitare şi angajat la recepţiile firmelor sunt joburi pentru persoanele fără experienţă, care pot câştiga până la 1.000 lei pe lună. Personal în hoteluri sau la parcuri de distracţie, în ţară şi în străinătate. O firmă oferă locuri de muncă pe perioada verii în Grecia, remunerate cu 400-600 euro lunar, inclusiv cazare şi masă gratuite.

LIMBI STRĂINE
Numeroase firme caută tineri care vorbesc o limbă străină pentru a le oferi clienţiilor asistenţă prin telefon. Jobul se numeşte operator la call-center. Un angajat part-time care cunoaşte limba italiană, de exemplu, poate câştiga în jur de 300 euro pe lună. Game şi software tester este persoana plătită să se joace pe calculator. În afară de pasiunea pentru jocuri, angajatorii le cer candidaţilor cunoaşterea limbii engleze.

SERVICII
Valet de parcare. Hotelurile angajează persoane care să parcheze maşinile clienţilor şi să-i ajute la descărcarea şi încărcarea bagajelor. Cerinţele sunt permisul de conducere şi cunoştinţe de engleză. Salariul nu e prea mare, dar angajatorii le promit candidaţilor bacşişuri consistente. Maseur e o slujbă pentru care saloanele de specialitate sunt dispuse să asigure training şi chiar plata transportului pentru cei care fac masaje la domiciliul clienţilor. 

EDUCAŢIE
Supraveghetor pentru copii este un loc de muncă part-time recomandat celor care se pregătesc să lucreze în domeniul educaţiei. Angajatorii oferă între 200 şi 300 euro lunar pentru un program zilnic de minimum patru ore.

Instructor sportiv în sălile de fitness sau la bazinele de înot: e o muncă pentru care se plătesc, pentru un program de câteva ore pe zi, până la 400 euro pe lună. Animator pentru petreceri de copii e un alt job pentru studenţi, la care este nevoie de bună dispoziţie, energie şi relaxare. Firmele de specialitate oferă între 100 şi 600 euro pe lună pentru un animator bun, care să ştie să comunice cu copiii.

×
Subiecte în articol: cariera