x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Profiluri - Ce se ascunde in spatele unor anunturi

Profiluri - Ce se ascunde in spatele unor anunturi

de Catalin Pruteanu    |    25 Feb 2007   •   00:00
Profiluri - Ce se ascunde in spatele unor anunturi

Un job cu nume dichisit poate atrage mai multi candidati, pentru ca firmele au invatat ca, pentru unii, e bun stimulent.

Angajam VIP-uri

Un job cu nume dichisit poate atrage mai multi candidati, pentru ca firmele au invatat ca, pentru unii, e bun stimulent.

De multa vreme piata locurilor de munca din Romania cunoaste o adevarata explozie a titulaturilor pompoase. E o "smecherie" prin care si angajatorii si angajatii spera sa aiba ceva de castigat. Primii ofera iluzia importantei, iar cei din urma isi pot trece pe cartile de vizita o functie cu nume occidental. De multe ori insa, in spatele unor titluri se ascund meserii banale si modeste.

O banca angajeaza un "Collection Officer". Pare important, nu? Dar daca ne uitam peste atributiile pe care le va avea ocupantul postului intelegem ca este vorba de o banala meserie de secretariat: raspuns la telefoane si primit/trimis faxuri. Fas.

BELLE DE NUIT. O alta firma angajeaza "Night Manager". Iata cum, cu acest anunt, se nasc doua tipuri de manageri: de zi si de noapte. In realitate, pentru firma angajatoare Night Manager inseamna ... supraveghetor pe timp de noapte. O alta companie solicita "Data Entry Personal". Adica au nevoie de operatori de date, iar limba engleza, in care e formulata titulatura pozitiei, nu figureaza printre cerinte. Sunteti contabil si vreti mai mult? Aveti grija sa nu va trimiteti CV-ul pentru postul de Accounting Executive, care e, de fapt, un job pentru absolventii de contabilitate fara experienta. Poate ca, dintre toate aceste joburi, cel care a circulat cu cateva saptamani in urma pe Internet sub forma de banc merita un credit pentru onestitate: o firma de pompe funebre angaja "spalator de morti". La urma urmei, puteau sa spuna ca au nevoie de un "asistent funerar executiv".

×
Subiecte în articol: cariera