x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Salt în carieră, cu... paraşuta!

Salt în carieră, cu... paraşuta!

de Diana Scarlat    |    28 Ian 2011   •   00:10
Salt în carieră, cu... paraşuta!

Pentru cei care cred că să faci carieră înseamnă doar să devii un bun manager sau un om de afaceri, la costum şi cravată, iată că există şi exemple vii ale unor cariere care n-au nimic în comun cu imaginea unei multinaţionale, fiind continuarea unei pasiuni puternice. Diana Dumitrache este unul dintre aceste exemple, după ce a renunţat la orice business în favoarea paraşutismului.

A avut nevoie de 15 ani pentru a-şi transforma visul în realitate, dar a ajuns, în cel mai scurt timp, un nume cu rezonanţă în domeniu. „Prima dată m-am gândit mai serios la acest lucru când aveam 14 ani, însă primul salt cu paraşuta a fost când aveam 28 de ani. Licenţa de paraşutist am obţinut-o la 29, an în care am realizat şi primul meu eveniment din domeniul aeronautic”, spune Diana Dumitrache, fiind convinsă că s-a născut cu această idee, din moment ce se gândea la zbor încă de la vârsta de trei ani, iar când a fost întrebată ce vrea să se facă atunci când va fi mare, a răspuns fără ezitare: cosmonaut! „Sincer, nu pot spune că nu îmi doresc şi acum să devin cosmonaut. Deocamdată sunt paraşutist, acesta fiind primul meu pas către zbor”, mai spune Diana.

În 2010 ea a pus bazele Festivalului AeroNautic Show, o premieră pentru Capitală, fiind prima dată când acrobaţiile nautice s-au combinat cu cele aeriene, pe cel mare lac din Bucureşti. AeroNautic Show va avea un loc prioritar în activitatea sa, deoarece doreşte să-l dezvolte ca pe un festival anual care să scoată în evidenţă atât partea recreativă, cât şi partea practică a acestor două domenii. Şi, cu siguranţă, nu se va opri aici. „Voi transforma această pasiune în carieră şi cred că oricine şi-ar dori acest lucru.

Ceea ce fac eu în momentul de faţă nu este doar o activitate. Sunt mai multe activităţi, începând cu cele sportive, până la cele organizatorice, manageriale. Nu cred că te poţi îmbogăţi din acest gen de activităţi, dar când pasiunea ocupă primul loc, atunci apar lucrurile deosebite, implicit o carieră deosebită”, adaugă Diana.

Acest domeniu se afă în plină ascensiune în acest moment, iar publicul este din ce în ce mai receptiv şi în România. Diana mai spune că nu are un loc pre­ferat pentru organizarea evenimentelor, deoarece peste tot au avut un efect vizibil, unii dintre cei prezenţi în public făcându-şi chiar o pasiune din acest domeniu.

×
Subiecte în articol: cariera piata muncii