x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Slujbe in Germania

Slujbe in Germania

17 Mai 2005   •   00:00

Ospatarii, bucatarii, lacatusii mecanici, mecanicii si agricultorii pot pleca la munca in Germania.



  • de CRISTIAN PETRU

  • OFERTA. Persoanele calificate pot pleca la munca in Germania prin intermediul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca
    Persoanele care vor sa munceasca in strainatate pot participa, incepand de luni, 23.05. 2005, pana joi, la preselectie organizata in Bucuresti de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca. La sediul institutiei din strada Valter Maracineanu, numerele 1-3 isi pot depune dosarele pentru lucratori sezonieri cat si pentru lucratori oaspeti in Germania persoanele care vorbesc nemteste, nivel bun si foarte bun. Pot participa la preselectia pentru lucratorii sezonieri barbatii cu varsta cuprinsa intre 22 si 35 de ani, care au permis de conducere pentru camion si sunt calificati in meseriile de lacatus mecanic, mecanic, electromecanic si electrician. Tot pentru lucratorii sezonieri sunt locuri de munca pentru barbati si femei cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani si care vor sa munceasca in domeniul agricol si in domeniul gastronomic (ospatari si bucatari).

    CONDITII. Cei care vor sa isi gaseasca o slujba ca lucratori oaspeti trebuie sa aiba intre 20 si 40 de ani si sa aiba experienta de minimum doi ani in meseriile de ospatari si bucatari. Oficiul nu percepe nici un fel de taxe sau comisioane. La inscrierea in baza de date vor fi acceptate numai dosarele care contin toate documentele cerute. Depunerea dosarului reprezinta primul pas in procesul de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate.

    ACTELE PENTRU INSCRIERE
    Dosarul pentru inscrierea in baza de date a OMFM trebuie sa contina copii dupa B.I., pasaport, fisa personala, CV in limba romana (ambele tipizate OMFM), copii legalizate dupa certificatul de absolvire si carte de munca, adeverinta de la medicul de familie care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos. Mai este nevoie de cazierul judiciar in original, de o declaratie pe proprie raspundere, legalizata notarial din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de invaliditate si de doua fotografii tip pasaport.

    ×
    Subiecte în articol: cariera