x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Toate cardurile sociale au fost emise. Poșta Română le va distribui până la sfârșitul lunii iulie 2022

Toate cardurile sociale au fost emise. Poșta Română le va distribui până la sfârșitul lunii iulie 2022

27 Iul 2022   •   15:26
Toate cardurile sociale au fost emise. Poșta Română le va distribui până la sfârșitul lunii iulie 2022
Sursa foto: Marcel Bolos/antena3

Cele 2,5 milioane de carduri cu ajutorul de 250 de lei pentru alimente și mese calde au fost emise. Poșta Română le va distribui până la sfârșitul lunii iulie, anunță Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Banii se vor acorda o dată la două luni până la sfârșitul anului prin programul "Sprijin pentru România". Cardurile sunt valabile 12 luni de la data încărcării.

"Este un moment de referinţă pentru acest program. Printr-o mobilizare exemplară din partea tuturor părţilor implicate, reuşim să trecem peste cea mai grea parte a acestui proces, mai exact emiterea şi distribuirea celor 2,5 milioane de carduri. Sunt bucuros că am depăşit toate dificultăţile, pentru a operaţionaliza această măsură prin care acordăm 1.000 de lei în patru tranşe pentru alimente şi mese calde. Cel mai important aspect este următorul: toţi beneficarii eligibili vor primi cardurile, personal mă asigur că se efectuează toate verificările în acest sens. În final, salut buna colaborare cu Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Poşta Română şi emitenţii de carduri, fiecare având un rol vital pentru sprijinirea românilor aflaţi în nevoie", a spus ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Persoanele care primesc voucherele sociale sunt: pensionarii din sistemul public de pensii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; persoanele încadrate în grad de handicap ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat; persoanele fără adăpost.

Cardul poate fi utilizat doar de către beneficiar iar dacă acesta nu se poate deplasa la cumpărături, îl poate încredința unei persoane apropiate, împreună cu actul de identitate. 

MMSS va actualiza lunar, înainte de fiecare alimentare a cardului social, listele cu beneficiari.

×
Subiecte în articol: carduri sociale